Jag förundras..

över hur man kan tillåta denna busstrejk ???? Det övergår mitt förstånd ! Jag har all förståelse och sympatier för bussförarnas löner och arbetstider, klart dem ska ha en rimlig lön och en rejäl dygnsvila.
Det jag inte förstår är att man kan tillåta en strejk i denna omfattning, som kommer att lamslå hela StorStockholm. Orter som är helt beroende av busstrafiken kommer ju att bli helt avskurna från omgivningen...

Jag ska t ex hämta Sandra i Älta där det bara går bussar ifrån. Det är hur sjukt som helst för folk kommer inte kunna komma till jobbet, läkare osv, och vem har råd att ta en taxi ? Ska man förlita sig på att få skjuts ?

Hur gör man när folk inte kommer till jobbet p g a strejken då ? Var drar man gränsen för samhällsfara ? Vad är regeringens ansvar ?

Jag tycker detta är fel sätt..Vad tycker ni ?

Tillbaks hemma

Nu har vi varit på rullande fot hela dagen och jag är trött. Först åkte vi och lämnade älskling hos Sandra och sen åkte vi och hämtade Michis och Amanda och åkte till Ikea för att köpa ribbotten till Amandas nya säng. När vi gjort det så åkte vi och gjorde ett besök hos några trevliga människor innan vi skjutsade hem Michis.
Efter det så åkte jag och småttingarna till Sandra och hämtade hem älskling som hjälpt henne med datorn...

Nu håller vi på med maten och plockar undan hemma då det är saker överallt. Vi ska montera ihop Amandas säng oxå...

Återkommer senare..


God morron !

Nu ska vi åka iväg några timmar och hjälpa våra döttrar med olika saker så jag berättar mer när jag kommer hem...

Hej så länge !

EM Mästarna Spanien och ett hett efterlängtat möte...

Grattis Spanien som vann EM 2008 :-)
Ni var klart värdiga vinnare för ett bra spel och det var toppen för mig som hade tippat Spanien som vinnare i vår tips-liga..I morgon vet jag vilken placering jag fick och ev om jag fått nåt pris..

Mitt heta efterlängtade möte är med min kudde i min säng, jag är vansinnigt trött efter en dag med mycket händelser..Viktor sover i vagnen och älskling duschar just nu..
Amanda snusar i sängen hemma hos Michis, lilla gumman. Hoppas hon kommer till ro och sover så att Erre och Michis får sova..

Gott folk, underbara människor ! Sov gott ! Dröm sött ! Händerna på täcket !


Hej Spanien !

Om Spanien vinner så kan jag bli 3:a i våran tipsliga :-)

Bad älskande Viktor








Amanda

Nu är Amanda hemma hos Michis och jag pratade precis med Amanda och hon pratade så fort att orden bara snubblade ur munnen på henne...- Mamma, jag ska göra en kullerbytta, vänta..(då ger hon telefonen till michis och gör en kullerbytta) och sen är hon tillbaks igen i telefon och pratar om allt :-)
Så sa hon - Mamma, jag saknar er ! Så berättar hon att hon bakar muffins och att dem varit i parken..

Det här är jättestort för Amanda, hon är jätteaktiv  hela tiden nu hos sin syster och det är fullt ös hela tiden. Amanda kan inte vara still . Dem var i parken tidigare och då hade hon sprungit runt hela tiden. Michaela, Sandra och Erre kommer vara helt slut efter dettta.. En massa kramar och energi till er :-)

Själv så har jag vilat med Viktor en stund och nu ska vi äta och sen kolla på fotboll.....
Syns sen...




Åter hemma :-)

Hejsan på er :-)
Nu är vi hemma efter att ha lämnat Amanda hos Michis och Erre, hon ska nämligen sova där inatt. Dem ska baka muffins och gå till parken och ha det skoj...Sandra är med dem oxå...Hoppas ni har det jätteroligt tjejer !!

Efter åkte vi till ikea och handlade lite men framför allt en ny säng till Amanda, men som sagt nu har vi landat hemma och lämnat grejerna så nu går vi ut i solen en sväng...


Godis och böcker...

Nu sitter jag och vräker i mig godis framför datorn och jag är så mätt för tidigare fikade vi och åt glass med jordgubbar till- och det var verkligen smarrigt !  Amanda slurpade i sig sitt och ville smaka av mitt och snäll som jag är så lät jag henne göra det :-)

Om en liten stund så väntar sängen och det ska bli så skönt att knyta sig..Vi är så gott som klara i v-rummet nu och när vi är helt färdiga så ska jag lägga upp kort här i bloggen...Det blev jättefint !

Sov gott nu i eran skönhetssömn och vakna upp som nya individer i morgon....

            
                                                                       

Konsert

Här  är Sandra i kväll och har en konsert med sin gospelkör tillsammans med Sarah Dawn Finer och Sanna Nielsen. Vi hoppas att hon har en toppendag och får många minnen att bära med sig...


Middagen ikväll

blir mexikansk texmex tallrik med en kall öl till :-)
Mumsigt värre !!





Vi har kommit hem nu efter att ha sprungit runt i centrum bland alla andra lördags handlande dårar, vi ha även slagits med dårarna på systemet...Amanda har fått sitt efter längtade lördagsgodis....nu väntar en fika och fortsatt pyssel hemma..




Vad gör ni ?

Lördag morgon



Efter en skön natts sömn och sonen hängande efter tutten så har vi ätit en god frukost och börjat vakna till..Mer kaffe bara :-)
Nu ska vi ta ut sakerna ur bokhyllan så att vi sen kan flytta den...See you..

Läggdags

Det blev sent innan vi kom hem, strax efter halv 9 blev det. Älskling hade kommit en bra bit på väg i möblerandet och när vi kom hem gjorde vi smörgås och fikade framför teven....

Jag läste för lill gumman och vi sjöng och som vanligt var hon lika pratglad som alla kvällar...Hon säger:
- Mamma vet du, får jag säga en sak ?
Och så berättar hon om alla sina funderingar om allt i livet...Söta tösen *älskar*

När hon blir arg däremot, så visar hon det rejält. Då drar hon ihop ögonbrynen och stirrar ilsket på en, tar av sig sina glasögon och lägger ifrån sig dem och sen går hon in i rummet och smäller igen dörren...

En medveten tjej är hon, min minsta dotter !

Nu väntar sängen på mig så jag tänkte säga godnatt och sovgott till alla söta människor...Må kärleken lysa på er..


Fredag

Tjingeling !

Denna fredag blev väldans omkullkastad för mig för det vi skulle göra blev inte av. Det var meningen att tjejerna skulle komma över och gå med mig och småttingarna till parken men det blev inte så.

Istället ringde min bror och sa att pappas dator kraschat, och då åkte vi över dit och gubben kikade på den för att se om han kunde göra nåt. Men det slutade med att vi åkte och lämnade in den..
.
Nu har vi precis ätit från Mac Donalds och snart ska jag sticka iväg och hämta mina ungdomar i Kungens kurva, där dem just nu är och storhandlar mat...

Godnatt bloggen !


Reflektion...

Jag förundras över människor, dem fascinerar mig som varelser och individer. Vad det är som gör att man blir den personen man är ? Hur mycket som är yttre påverkan, föräldrarnas ansvar, det egna ansvaret, miljöpåverkan, vänner , genetiskt ?? Det är många pusselbitar som ska på plats i samma person..

En liten orörd baby som ska växa upp till en självständig individ och möta omvärlden och välja sina egna vägar här i livet, göra rätt och fel val och kunna tackla tuffa situationer. Att kunna ta emot kärlek och tillåta sig att vara lycklig i både sig själv och sin relation..Mycket ska stämma..

Jag tror på en bra grund plattform att stå på, med god självkänsla så att man kan falla tillbaks i sig själv efter tuffa motgångar. Att inte vara för hård mot sig själv och att ha en förmåga att kunna säga förlåt och att kunna förlåta..
Vara ärlig mot sig själv och inte ha för höga krav på sig själv men samtidigt ändå kräva av sig själv till en rimliga nivå..

Det finns mycket ont mellan människor såsom hat, bitterhet, ignorans, avundsjuka, falska spel och likgiltighet..Sånt tycker inte jag om ! Jag är mycket för kärlek, glädje och enkelhet, att kunna lösa problem, leva i nuet och kunna blicka framåt och inte grotta in sig i det som varit...

Vad tycker du ?
                                                                                                           


Fint väder

Idag har det varit fint väder även om det fortfarande är för kallt, vill ha mer värme så jag kan sola och bada...*sommar, sommar och sol, **** med doft av kaprifol* :-)  så går en sång som jag nynnar på då Amanda brukar sjunga den oxå..

Jag och Viktor var iväg och träffade Michis som skulle på ett möte. Innan vi drog iväg så var jag och småttingarna ute och köpte mjukglass och mös ute i friska luften..

Ommöbleringen går framåt, nu håller vi på i Viktors rum och v-rummet...sakta men säkert så går det framåt...och det blir fint när det blir färdigt...

God dagens

Idag är det torsdag och solen skiner även om det inte är så varmt. Det är iaf härligt när solen lyser...Vi gick upp sent idag för Amanda har hållit oss vakna inatt, hon vaknade halv 5 i morse efter mardrömmar om spöken..Idag ska jag följa med Michaela på ett möte och utöver det så är det inget bestämt.
Måste betala räkningar oxå...

Over and out !

Min karta

Karta över länder jag besökt


Tema: Tre val

1. Svart eller vitt?

Svart, för det döljer mer :-)


2. Natt eller dag?

Jag älskar dagar med ljus för jag sover ändå på nätterna


3.  Choklad eller chips?

En chokladbit slår aldrig fel till en kopp kaffe eller ett glas kall mjölk


Äntligen lugn och ro

Barnen sover nu och det är skönt men lilleman kommer att vakna om en stund och vilja ligga brevid mamma. Älskade fina gosekillen....

Nu har vi iaf sålt spjälsängen och skötbordet och det var skönt för dem pengarna behöver vi nu till en säng till Amanda.
Idag har vi fått massor gjort hemma, vi har gjort om i Amandas rum, vårat sovrum, köket och v-rummet. Vardagsrummet har vi bara börjat med för där ska vi flytta teven och soffgruppen och flytta in datorerna i Viktors rum.
Vi ska ha ett kombinerat lekrum till Viktor och datarum i Viktors rum. Eftersom han sover inne hos oss så behöver han inte hela sitt rum det närmaste året...


Min man är ett fotbollsfan


Rubriken

Nu har min älskling precis smort in mina axlar och armbåge med bedövande salva för jag har ont idag :-(  Det värker och jag får så ibland och jag tror det beror på att jag bär Viktor så mycket och att jag ligger i konstiga ställningar i sängen...

Nu har vi sålt Viktors spjälsäng och sköt bord....Dem skulle höra av sig senare idag och tala om när dem kunde hämta det..Viktor använder inte sin säng, han har inte sovit en enda natt i den utan han sover med mig...Därför känns det onödigt att det står där och tar plats för vi har tänkt att göra om en del här hemma :-)
Alla som känner oss vet att vi gör det med jämna mellanrum...

Nu ska jag dricka kaffe.....          

Genombrottet

Viktor tar sig framåt, idag försökte han genom tappra försök att kravla sig framåt på sängen och det gick. Han var så glad lilla killen och han verkar så nöjd, han skrattade massor....


Löparna Sandra och Michaela

Nu har dem gjort sitt första lopp, våra töser Sandra och Michaela :-)

Idag sprang dem 5,7 km på dryga halvtimmen, så duktigt gjort och ingen är stoltare än vi.

Grattis tjejer ! Vi håller tummarna i nästa lopp Tjejmilen 31/8 och då finns vi på plats och supportar er..Vi är era största fans !!


Jag fryser...kallt och rått !

Brrrrr...man kan tror att det är höst ute för det är så blåsigt och kallt. Jag fryser ända in i märgen :-(  Vill ha värme, är det för orimliga krav att ha ? Jag tycker inte det för det är ändå sommar och då vill jag ha sol och värme så jag får njuta av ljuset och livet...

På fm gick vi ut och mötte tjejerna vid bussen  och sen gick vi och handlade till vår lunch och nu har jag äntligen hittat 2 små blomlådor till mina kryddor...Det gjorde mig glad men jag tror inte jag planterar idag för det är så jäkla kallt ute.

Våra stora fina döttrar har varit här med oss på em och ätit lunch och fikat och laddat upp inför ett lopp dem ska springa på Gärdet idag, det är Cosmopolitan som anordnar det..Michis lånade ett par gympadojor av mig :-)

Nu ska jag fortsätta gäspa en stund och sen får vi se vad jag tar tag i :-)

Vad gör ni då ?

Vet ni om att min terrorist till son älskar våra Cd skivor ? Han springer i sin gåstol och hämtar dem hela tiden och så kommer han springande mot mig och det lyser bus i ögonen på honom..

...


Några bilder från midsommar

                 

Älska mig !

Älska mig!

Krama mig när jag är nere.
Kyss mig när jag är ledsen.
Älska mig när jag behöver det!

Krama mig när jag är uppåt.
Kyss mig när jag är glad.
Älska mig även när jag inte behöver det!

Krama mig när jag är sjuk.
Kyss mig när jag är hängig.
Älska mig när jag behöver det!

Krama mig när jag är trött.
Kyss mig när jag sover.
Älska mig! 

   

Läggdags

Ska snart gå och knyta mig, ska bli skönt för jag är rätt trött. Jag är förbannat godissugen oxå..vill ha nåt gott att smaska på. Jag var tvungen att äta upp Amandas godishalsband för jag kände sötsuget..

Idag har jag myst med ungarna som dem flesta andra dagar och idag for vi iväg till Rusta och tittade tanken var att jag skulle köpa en mindre balkonglåda till mina kryddplantor men det hittade jag inte. Däremot så fanns det en massa andra roliga saker jag kunde tänka mig att köpa men jag avvaktar för ekonomins skull...Vi måste betala en massa räkningar och sen åker vi till Dalarna i juli och då behövs det till bensinen..

Jag älskar min goa lilla son, han är bara för underbar och busig, jag kan få honom att skratta bara genom att titta på honom. Han förgyller verkligen mitt liv just nu med sitt skratt och leende...


Segt

Denna dag har varit lugn och trött, jag har sovit jätte dåligt inatt och Viktor har vaknat flera gånger.

Har inte gjort nån nytta idag men jag och ungarna gick ut och köpte mjukglass och sen gick vi en promenad till vattnet och tittade..Det har varit skönt ute trots att det har blåst..

Dagen efter

Jag är trött och seg idag så det blir bara lugnt och stilla här hemma idag..

Våran midsommar var jätte trevlig, vi åkte hem till mina föräldrar och umgicks med dem i flera timmar.
Vi gjorde kransar och det var skoj, för många år sen när vi var i Dalarna gjorde jag en krans sist.
Pappa  plockade en massa grönt till och tjejerna hjälpte honom, dem fick tag i lite blommor oxå.

Sen åt vi ett jätte gott midsommarbord bestående av sill, potatis, korv, köttbullar, snaps och allt som hör till. Det var sååå got och jag var så mätt efteråt. Alla var mätta och belåtna.

Vi tog en promenad så att Viktor skulle somna i vagnen. Vädret var lite lurigt, ömsom sol och moln och regnet hängde i luften en stund och det kom några droppar..

Senare avnjöt vi en god jordgubbstårta och kaffe och då satt vi först ute men sen gick vi in då regnet kom...

Tjejerna skulle vidare på fest så dem stack iväg och vi var kvar en stund till och pratade men sen åkte vi hem efter en lyckad dag..

Vi kollad på fotbollen och sen kröp vi ner i sängen, trötta men belåtna....

En fin midsommarbild...


Ha en underbar midsommar !


Vi ska fira midsommarafton tillsammans med mor, far och bror och barnen i Vendelsö...
Vad ska ni göra ???



Färgar håret

Nu färgar jag mitt hår och det känns bra, för jag har fått gråa hår...vid tinningarna !!! Och det vill jag inte ha, mitt hår blir både glansigare och mer färgglatt med lite färg i..




Några kort från våran mysiga dag igår..














Dan före midsommar

God morgon på er !

Solen skiner och det gör mig så lycklig, jag älskar värmen och solen...framförallt ljuset som vi människor behöver så mycket för att hålla oss pigga, friska och glada...

Vad ska ni göra idag ?

Vi ska åka till Ica Maxi och storhandla...



Omtanke


Hejja Sverige friskt humör, det är det som susen gör !!!

Nu är det drygt en halvtimme tills matchen börjar och nu håller vi alla tummar och tår för att Sverige vinner...

          

Hågelbyparken

Idag stack vi iväg till Hågelbyparken som ligger  mellan Tumba och Hallunda. Det var jag, stora tjejerna, småttingarna och 2 av kärringarna och deras söta prinsar.
På Hågelby finns 4h-gård, lekpark, lekbilar, dansbana, vandrarhem, café, resturang och en massa annat och vi har haft en jättemysig dag där.
Amanda körde bil och detvar en sån bil där man stoppar i 10 kr så kan man själv gasa på en pedal och styra med ratten och köra runt. Det var lite svårt för henne att klara det själv men Michis hjälpte henne att åka runt..

Vi fikade där och pratade en massa och ungarna busade och röjde runt  och ungarna bara älskade lekparken där det var en massa trähästar dem kunde rida på och ett roligt flygplan dem lekte i...

Ett tag så var det ett helt gäng med fritidsungar där som ockuperade lekplatsen och så var det 2 fröknar där som inte sa till ungarna nånting...Klart irriterande !!

Jag glömde min kamera men Michis hade med sin, men jag får inte korten förrän i morgon och då lägger jag upp dem..

Midsommar

På fredag är det midsommar afton och vad jag förstår så ska det regna i hela Sverige - Trist !!
Men, men det är ändå midsommar och vi ska fira det med sill, potatis, blomsterkrans i håret och vi ska umgås med familjen hos mina föräldrar. Jag älskar att umgås med min familj.

När jag var växte upp så firade vi alltid midsommar i Dalarna i vårat sommarhus och även när mina stora ungar växte upp så var vi ofta där....Det är nåt speciellt med midsommar och Dalarna, vi red häst och vagn och vi klädde och reste midsommarstången tillsammans hela byn och sen blev det dans runt stången, och sen avslutades det med kaffe och bullar i bygdegården..

På kvällen var det alltid logdans i byn och det missade man bara inte :-)
Apropå det så har jag dansat folkdans i 6 år när jag var yngre *skrattar*



I morgon ska vi hejja på Sverige igen !!

Sverige är bäst....

Ung i gammal kropp

Jag har känt mig sprallig och larvig sista dagarna, som att jag vill dansa och röra på kroppen massor och det är verkligen roligt. Gubben undrar nog vad jag håller på med för jag är verkligen larvig, känner mig jätte ung i dem stunderna trots att jag är 40+...

Min älskade bebis

Han säger:
Mamma, mamma  jättemycket nu och är så gullig.
När han är trött så tittar han bedjande på mig och ropar mamma, mamma och sträcker ut armarna mot mig och vill komma upp...Det är så mycket kärlek !

 

Nya kläder

igår när vi var hos mamma så fick Viktor nya kläder av sin mormor, ett par kortbyxor och 3 tröjor till..Dem var jättetuffa så jag tog ett kort på dem för att visa er..


God morgon

Jag är så trött idag men vad kan jag vänta mig efter att suttit uppe så länge inatt och när jag vet att min lilla grabb vaknar tidigt..Klantigt men men jag har bara mig själv att skylla...
Gick upp ur sängen sent och jag har ätit min standard frukost :-)  Vanilj yoghurt med musli och 2 hårda smörgåsar med ost och kaffe till det..

Nu regnar det ute och det har åskat oxå men det behövs iofs regn, även om jag bara vill ha sol och värme...
Vi ska nog inte göra nåt speciellt idag, ta hand om hemmet och sånt som vika tvätt och tvätta..
Vi ska se en DVD film med Amanda sen och mysa i soffan..



Vad ska ni göra idag ?

Sen kväll vid datorn

Klockan är närmare 1 och så här dags brukar jag ligga i sängen men inte i kväll, utan jag har suttit vid datorn och surfat lite. Nu ska jag iaf gå och lägga mig...Vi hörs i morgon ! Natti natti..


Min älskade mamma

Hon är verkligen så fin, go och snäll så det finns bara inte, känner bara att jag måste skriva det. Inte av någon speciell anledning utan bara för att säga det för det är så.

Jag och mina småttingar var och hälsade på henne idag, vi fikade och pratade ensamma idag för bror och hans assistent var hos läkaren. Det är inte ofta jag får vara ensam med mamma för hon är oftast hemma med bror...Men idag var det mysigt att ha henne för mig själv en stund, och jag märkte att Amanda gillade det oxå..



Lax

Vad gott det är med lax *mmm*, det äter jag alltför sällan egentligen. Det blir till lunch på jobbet ibland men hemma gör jag aldrig det. Gubben gillar inte lax och det blir inte att jag gör det själv..
Dem grillar det idag på Nyhetsmorgon Söndag och jag blir sugen :-)
Nyttigt är det med med bra fetter i..

..


Blandat bandat

Huvudvärken har slagit rot i min huvud idag, det är jobbigt och axlarna värker..Vill inte ha ont och jag vill bara må bra, kunna få slappna av och njuta av dagen. Jag har varit hemma med Viktor idag och jag kommer att vara hemma med Viktor nu hela sommaren och sen får vi se vad som händer under hösten...Förhoppningsvis får han en dagisplats senare under hösten.

Idag tog Viktor och jag en promenad och sen har vi handlat och sovit...Nu vet jag inte vad jag ska skriva mer..Vill bara att det ska vara annorlunda..Tro, hopp och kärlek !

Idag har jag jobbat..

Jag trivs verkligen med mitt jobb, det är roligt och utvecklande och så roligt att jobba med mina arbetskamrater...Idag har jag jobbat i köket och vi lagar mat och gör sallader..På torsdag har vi konferens för 60 pers så då blir det full fart..Jag tycker det är så roligt att lära mig alla nya saker på jobbet..

Vi har ätit spagetti och köttfärssås och nu laddar vi upp till Sverige-Grekland. Gubben har satt upp flaggor och tagit på oss Sverigetröjor, t o m småttingarna..Jag har målat en svenska flagga i pannan på honom så nu j...ar kan inte Sverige annat än vinna..

  

Nya tänder

Viktor håller på att få 2 nya tänder, upptill kommer båda hörntänderna och dem har precis spruckit upp lite...Lilla gubben nu kan han bita mamma rejält när han ammar :-(

Utflykt

Vi lämnade Amanda på dagis på morgonen, vi lät gubben sova för han sov så dåligt i natt.
Jag tog med mig Viktor och åkte till Michis och hälsade på, vi gick och handlade en sväng och sen gick vi hem och fikade och umgicks. Vi hade en jättemysig stund och jag har saknat min stora tjej.
När vi åkte hem igen så gick vi till apoteket och köpte grejer till älsklings näsa, han har det så jobbigt med allergi och förkylning så han lever på nässpray..

Hann med en fika innan jag hämtade prinsessan på dagis..

När Amanda badade ikväll så började hon storgråta för att hon trodde en humla skulle komma, det var en fluga i närheten, och hon var helt förtvivlad. Hon är riktigt rädd för alla små insekter som myror, flugor, myggor, humlor och getingar. Undrar hur man kan hjälpa henne att bli av med det ? Hur kan hon ha blivit så rädd ?
Nån som har tips på vad man kan göra ?


Betraktelser

Vi gjorde en kladdkaka när vi kom hem från affären och Amanda är en fantastisk bagare och hon gillar verkligen att baka och ikväll ska vi fika och äta kladdkaka med grädde till..

Viktor är helt underbar när han äter, han får en sked mat i munnen och då tar han ut den ur munnen med handen och klämmer på den. Han riktigt känner på den och stoppar in den i munnen igen och han är så glad. Det är oxå ett sätt att lära sig bordskick...

Vi beställde pizza från pizzerian för vi orkade bara inte laga mat idag, luften gick ur mig här på em. Ungarna har badat och är nu rena och fina...

              

Åhhhh...

Jag är så trött och spänd i hela kroppen, skulle behöva en lång massage och ordentlig strechning av hela kroppen..Vad blev det av denna dag då ? Inte mycket, jag och  Viktor lade oss på sängen en stund och somnade till men jag gick upp efter en stund.

Jag och Amanda gick till affären för vi fick för oss att vi skulle baka brownies, och det har vi gjort så den står och svalnar nu. Den ska vi avnjuta ikväll med en klick grädde på..
Nu väntar soffan en stund..

Söndagsmorgon

God morgon !
Nu är det söndag och jag har sovit rätt bra, nu väntar en god söndagsfrukost till söndagsmorgon på teven...


Sov gott !


I morgon är det söndag

och vi får se vad dagen erbjuder då, jag vet att jag vill vara ute och njuta av solen och värmen för på måndag ska det bli svalare. Vad ska ni hitta på ?


Livet




Var glad över det lilla
stort kan förvilla.
Det lilla kan du ha i din hand
att glädjas åt ibland.
Det ryms i ditt hjärta
och finns alltid där
till dystra dagar med sorg och besvär.

EM i fotboll

Nu är den igång, EM i fotboll. Precis som att man inte visste om det, det går inte att undvika det. Jag lever med en man som älskar fotboll, han nästan andas fotboll :-)  Älskling har förberett sig i flera veckor innan.
Dem har oxå startat en tips-liga med sina fotbollskillar och nu sitter dem och lägger in tips från 76 personer och det verkar inte så lätt. Dem sitter här och är allmänt irriterade för att det inte funkar..Jag avundas dem inte..Jag har tippat en rad oxå och det började inte så bra..


..


Sveriges nationaldag !

God kväll alla..

Nu är jag trött efter en heldag ute och en del farande. Vi åkte hemifrån runt 11 till Rålambshovsparken där vi åt en god picknick och kollade på alla människor, vi fick svenska flaggor oxå. Vi hade tänkt att Amanda skulle se på polisbussen och ambulansen men vi såg inte till dem.

Efter det åkte vi till Stadsgården och ställde oss där för att se 50 000 ballonger fara upp i luften. Vi stod rätt långt ifrån så vi såg inte ballongerna så bra men visst var det häftigt att se alla människorna överallt.
Det var verkligen feststämning inne i stan idag och hur mycket folk som helst.

Vi åkte sen direkt hem till mina föräldrar och grillade och det var som vanligt väldigt avslappnat och trevligt, det var roligt att älskling var med oxå.
Vi åt svenska jordgubbar med vispgrädde till efterrätt...

Nu är vi hemma och ska bara ta det lugnt, kollade nyss på Sanna Kallur när hon sprang och det blev en tredje plats..

Vad har ni gjort idag ?


Psalm 199

Psalm 199:

Den baddräktstid nu kommer, när magen är för stor.
Då valkar bara sväller, och celluliter gror.
Generande behåring, lyfts fram i solens ljus.
Nej stranden verkar boring, vi stannar inomhus.
De krav som sommarn ställer, förstör vår ledighet.
Vi sitter där å gnäller, fy fan vad jag är fet.
Fast vem vill motionera, när man kan sitta still?
Nej låt oss revoltera, vi tar en kaka till! 

Skolavslutning

Idag slutar Joakim och Evelina skolan och nu har dem ett helt sommarlov framför sig. Vi önskar er en skön sommar !

   

Titta vad vi hittade..

När vi var ute igår så hittade vi ett kläckt fågelägg, ägget var fläckigt.
Undrar vad det är för en liten fågel som bott därinne ?


Hemma

God morgon underbara vänner !
Det blir ingen arbetsdag för mig idag då Viktor är snorig. Vill inte lämna honom då han blir så kinkig och bara vill tutta på sin mamma då....


En underbar dag

Hejsan

Vi kom hem nyss efter en hel dags aktiviteter. Vi började hos tandläkaren i morse med Amanda, hon går på invänjning där för hon är så rädd. Hon hade inga hål och det var så skönt.
Efter det åkte vi till ett mysigt ställe nära till vattnet och en park där vi hade picknick med goda baguetter med fyllning som gubben gjorde.

Alltså det var hur mysigt som helst och det är sånt här jag älskar att göra och jag drömmer om att få med gubben att göra. Min gubbe är ingen naturman och han tycker det är jobbigt med mycket människor och insekter.
Han kämpar med både tvångstankar och social fobi...Hur som helst så hoppas jag vi få uppleva många såna här gyllene tillfällen för familjen och vårat äktenskap 
 
På vägen därifrån så köpte vi med oss fikabröd och åkte förbi min mor och bror och fikade och det var oxå trevligt. Vi var där ett par timmar och umgicks.
Sen åkte vi och handlade lite och jag köpte 2 par kortbyxor, en kjol och 2 linnen till mig.  Så köpte gubben en fotbollsskiva till sig själv....Det nalkas ju EM i fotboll för den som inte redan vet 
 
Jag har haft min bästa dag på bra länge och det känns så underbart  














Vilket kanonväder

Tänk vilka underbara dagar vi har nu när solen och värmen är här, får se hur länge den får vara kvar..Men det får gärna regna lite på nätterna så att inte allt det gröna bränns på en gång.
Jag mår rätt okey faktiskt, har haft uppehåll med detoxen några dagar men jag ska fortsätta i morgon, då är det ännu en jobbar dag men det känns okey..
Jag och älskling köpte med oss lunch och åt ute i solen och vi satt och pratade länge, jag har en god tilltro till framtiden efter våra tuffa långa tid vi har bakom oss..Jag är stolt över mig själv och jag tycker att jag är en fighter med massor av hopp, tålamod och kärlek...

Denna afton blir ren avkoppling med älsking och småttingarna....

Saknar dig Michis, vill träffa dig i veckan...

Idag har vi varit gifta i 4 år




RSS 2.0