Goder afton !

Nu tänkte jag skriva lite vad som hänt sen sist. 

Igår tog vi med Evelina och åkte till mamma och fikade, mamma tyckte att hon är lik sin pappa och att hon var gullig.  Vi pratade och fikade en stund och det var trevligt, Amanda fick en present för att hon var så duktig på sjh :-)
Jocke är fortfarande och hälsar på sin mormor.

På vägen hem handlade vi lite och sen åkte vi hem och åt middag tidigt så att Evelina skulle hinna äta innan bussen skulle gå. På tal om det så höll vi på att missa bussen för att vi trodde den skulle gå kvart över 6 men som tur var så kollade vi och då upptäckte vi att den skulle gå halv 6.
Som tur var så hann vi iaf och Evelina är nu hemma i Söderhamn. Det var roligt att hon var här och hälsade på.

Kvällen bestod sen av Roomservice, läggning av barn och mig själv. Trött, trött och åter trött !

Idag var det en lugn fm, älskling vilade och jag fixade med ungarna, diskade och duschade. Efter det tog jag med mig Viktor och hämtade Michis och Erre i Kungens kurva, dem hade storhandlat så jag var så snäll och skjutsade hem deras mat.
Sen har vi varit hemma och fixat en massa saker och nu ska jag strax kolla på Du är vad du äter....

Må så gott !


Test

Hej ! Testar att skriva från mobilen. Har inte hunnit skriva i bloggen idag men jag uppdaterar i morgon. Natti natti:)

Mina ögonlock är tunga

nu och min hjärna hänger inte med, jag kan inte tänka klart och kroppen känns borta. jag är sååå trötter efter en lång och händelserik dag och ändå känns det inte som att jag gjort nåt.
På em efter fika och varma mackor så tog jag med mig Evelina, Michaela och Viktor till centrum för att titta i affärer en stund. Vi gick och kollade på HM, Cubus och Indiska och vi handlade lite. Evelina köpte en tröja till sig själv och hon fick en tröja av oss, Michaela fick ett par jeans av oss och jag köpte jeans till mig, strumpbyxor oxh ett par solglasögon :-)  Det var roligt för jag gillar verkligen att shoppa :-) och det har jag alltid tycker om !

Vi har oxå sålt Amandas trehjuling idag, så har jag pratat med Amandas tandläkare  som berättade exakt vad dem gjorde på operationen igår. Amanda blödde ganska mycket men inte så att det var farligt men om hon behöver sövas i framtiden så ska vi berätta det för dem.

Alla kidsen, utom Jocke som är hos mormor, Ernesto kom hit och käkade ikväll och det var trevligt. vi åt tacos och fikade efteråt.
Amanda har varit rätt trött även idag och inte fått i sig så mycket mat  men nu på kvällen var hon lite piggare.
Viktor är sur som en citron mest hela dagen men han sov när vi shoppade och han är en riktig mammagris :-D

Nu bjuder jag på några kort och sen väntar bingen...


Tisdag

Det känns som att det är lördag idag men det är tisdag, jag tror att det beror på att Evelina är här och hälsar på och att Amanda sövdes igår. Amanda har varit hemma länge nu från dagis så vi har inte haft några morgonrutiner med lämning till dagis på över en vecka nu. Amanda är lite hängig  med lite feber och trötthet, hon är snorig oxå så jag vet inte om en förkylning är på gång :-)

På fm åt en en god frukost, plockade iordning hemma och sen for vi till Ica Maxi och handlade mat tills ikväll :-)  Vi ska nämligen bjuda alla våra kids och även Erre på tacos då *mumsigt*

Mattias kom för en stund sen och nu fikar vi och väntar på Michis som är på väg. Jag ska ta med mig tjejerna och gå till centrum och kolla lite i affärer. Evelina verkar tycka det är mysigt att vara här, vi hoppas att hon blir nöjd med sina dagar här :-)

Tjing tjong så länge ;-)

Mitt hjärta har landat

Äntligen, äntligen har denna dag nästan lidigt mot sitt slut och jag får snart krypa ner i sängen.
Idag blev vår lilla prinsessa sövd och fick sina tänder lagade, dem drog bort 3 tänder :-(
Jag, Michaela  och Viktor var med Amanda på sjh och hon har varit så duktig och lyssnat på alla läkare och sköterskor hela dagen. Vi kom dit kvart över 7 på morgonen och runt 8 åkte vi ner till operation. Michaela och Viktor väntade utanför medan jag fick följa med Amanda in i operationssalen tills hon somnade. Det  var oerhört svårt att se på när hon somnade och efteråt fick jag en känslomässig utladdning och blev trött. Detta var första gången jag var med när någon av mina barn blivit sövd. (ingen har iofs aldrig blivit sövd tidigare)

11.20 var gumman klar och då fick jag vara med henne inne på uppvaket och hon var groggy, ledsen och trött men hon ville inte ligga ner utan bredvid mig och i mitt knä. Älskade lilla prinsessan !
när hon piggat på sig så fick vi komma till avdelningen där hon snabbt började äta, leka och vilja byta kläder till sina egna. Vi fick åka hem därifrån vid 14-tiden och det var så skönt och Michaela har skött sig exemplariskt som Viktor- babysitter :-)

Väl hemma så har vi umgåtts med Evelina som är här och hälsar på och det var så roligt att träffa henne igen. Stora tjejerna har varit här ett tag på em oxå och när dem åkt så köpte vi pizza och sen har vi ätit glass och sett på teve. Evelina har busat och lekt med sina småsyskon.
Viktor har varit gnällig men det beror nog på alla intryck som varit under dagen....
Amanda sov ett tag när vi kom hem men nu har hon ätit lite och nu sitter hon vid sin dator...

Natti natti och tack för att denna dag är över !

   

Åter hemma

sen några timmar. Jag har vilat en stund med Viktor för jag var så trött. Det var och är så mysigt att bada med Viktor, det mäks att han gillar det och han är så lugn och glad i vattnet. Idag var han jätte pigg i badet så det blev hela 4 eller 5 dyk tror jag och 2 av dem dyken var nya :-)
Nästa gång är sista gången för denna omgång men vi har några ggr att bada igen så det är bra. Ska nämligen inte hoppa på steg 3 nästa periond utan det bli ett hopp nu emellan för Viktor, jag ska ju börja med Amanda på simskola 7 mars och jag orkar inte gå med båda på samma gång.

Vi kommer att gå till badhuset för att undehålla Viktors badvanor :-) och så ska vi se till att få med oss hans syrror oxå :-)

På em har vi hunnit med att sälja en massa videofilmer och handlat lite samt plocka hemma.
Hela dagen består av en uppladdning inför morgondagen med energi, vi ska få amandas sjukhusbesök att flyta på så smidigt som möjligt. Det blir jag, Michaela och Viktor som åker med Amanda till sjukhuset, det är bara en person som får vara med när hon somnar och sen på uppvaket så det blir jag som är med.
Då är Michaela med Viktor under tiden och sen får vi vara med henne på avdelningen tillsammans tills hon börjat äta och dricka.
Älskling är hemma och förbereder Evelinas ankomst och kl 12.15 möter han upp henne vid bussen inne i stan och så åker dem hem hit så länge. Vi räknar med att vara hemma från sjukhuset sent på em, runt 16-tiden...


God förmiddag

på er :-)
Idag är det söndag och snatrt ska jag och Viktor åka iväg på babysimmet, tror att det är näst sista gången idag. Det är ljuvligt skönt att bada i så varmt vatten vi har i bassängen, tror det ligger på runt 32 grader ungefär..
Funderar på att börja simma då det är så skönt för hela kroppen men då vill jag ha varmt i vattnet :-)

Nu rusar jag vidare!!
Må så gott !
Maria


Kan du göra mig en tjänst ??

Om du läser det här inlägget så vill jag gärna att du skriver en kommentar till detta inlägg. Då får jag ett hum om hur många som kanske läser min blogg :-)
TACKAR !

Har ingen aning

vilken rubrik jag ska skriva på detta inlägg, är svårt att komma på ibland. Idag är det lördag och just nu sover Viktor i vagnen, Amanda dansar och retar sina föräldrar och vi sitter vid datorerna. Melodifestivalen ljuder i bakgrunden, idag var det inget roligt startfält. Det vore roligt om operatjejen Therese gick vidare och kanske BWO...

Vi har varit hemma förutom jag och amanda som gick till centrum och handlade lite snask, det märks att hon varit hemma hela veckan för hon är så rastlös och har så mycket spring i benen. Men vi måste hålla henne så lugn det bara går så att hon inte blir mera sjuk innan måndagen. Jag bävar för måndagen, mina tankatrgår till den stunden hon ska till att få sova. Jag ska vara med tills hon somnar och då måste jag lämna henne :-(  Känns så jävla jobbigt !

Älskling mår fortfarande dåligt, har feber och kallsvettas. Måtte jag slippa bli sjuk...

Nu ska jag äta mer godis :-D  jag ska bli ännu fetare :-(  Det måste jag oxå ta tag i !!!


Syntest

Idag har jag varit och gjort syntest för första gången. Jag har sen en tid märkt att jag börjat få svårt att läsa dem små bokstäverna på tex tandkrämstuben och andra små grejer. Jag blir lätt trött i mina ögon och har ofta ont i huvudet. Som sagt så behöver jag läsglasögon nu, börjar ju bli till den åldern nu när det märks...

Så nu ska jag samla pengar, pröva bågar och sen beställa glasögon ;-)

Kan ju bli riktigt snygg i dem :-)

Småttingarna badar

För några dagar sen tog vi ner badkaret och nu har våra småttingar invigt det. Här kommer bildbevis på det :-)

                   

Viktors nya leksak :-)

Jag fick ett ryck i förrgår kväll när jag satt och kollade på Blocket. Har velat ha en lära gå stol till Viktor så jag kollade in dem och hittade en för bara 150 kr :-)  Så kl 19 på kvällen satte jag mig i bilen och åkte och köpte den.  I början får han bara sitta korta stunder i den  för att vänja sig vid den...Han verkar nöjd iaf...

            

Sjukhuset

I går var vi på Huddinge och träffade läkaren, sköterskan på avd där Amanda ska vara och sen träffade vi narkosläkaren. Sköterskan visade en doktorväska med grejer i och förklarade för Amanda vad det var och sen fick Amanda leka med leksakerna själv där. Det gick faktiskt bra och Amanda var duktig. Nu ska vi bara klara av måndagen lika bra. Ni får tänka på oss och framför allt på Amanda




Ännu en hemmadag

Idag är det onsdag och även denna dag är vi hemma och kurerar våra små telningar, som fortfarande är snoriga och hostiga. Amanda måste bara bli frisk innan måndag då hon ska sövas. Jag är nervös inför att hon ska sövas, känns inget roligt att min lilla flicka ska sövas. Funderar mycket om hur hon kunde bli så rädd för tandläkaren ?

Vi har inte gjort så mycket idag, det gamla vanliga. Tycker inte jag hinner att direkt göra nåt för Viktor kräver så mycket hela tiden och det är ingen lugn och ro hemma. Både jag och älskling är ju hemma så det blir att vi umgås mest hela tiden så man tar sig inte för att göra nåt annat direkt. Så det är både på gott och ont att vi båda går hemma.

Här kommer kort på Amanda när hon nybadad sitter och äter lunch och Viktor som ätit gröt, kortet i mitten sitter han på våran säng och leker

     

Älsklingens tvätthög

Jag tvättar och tvättar och den rena tvätten samlas på hög så nu är den rätt hög .-)  När ska älsklingen få tid, lust och ork att stoppa in det i lådorna ?  När han känner för det tror jag och så länge får vi leva med att se högarna :-)

image141

Ledig tjänst: Anställning som MOR

Ledig tjänst: Anställning som MOR

Mor har en central roll i Familjens ledning

Du får ansvar för följande områden:

- Organisation och Ledning
- Transport
- Inköp
- Vård och Omsorg
- Verkstadstjänster
- Andra förekommande uppgifter

Lön : 0 kronor

Semester: Anställningen kräver att man är tillgänglig året om. Eventuell korttidsfrånvaro måste avtalas långt i förväg. Eventuella tilläggsjobb kan avtalas, om det förbättrar ekonomin i Familjen och inte kommer i konflikt med övriga uppgifter som Mor gör.

Avgörande krav: Honkön.

Önskvärt: Egen förmögenhet. Tillgång till semesterställe som kan passa för Familjen.

Kvalifikationer:
 

1. Körkort. Du ska kunna köra eget fordon med defekt klimatanläggning genom tät trafik,
medan du lyssnar till spädbarnet (eller maken) som gallskriker i baksätet samtidigt som de äldre barnen bråkar högljutt. Du bör kunna koncentrera dig på att köra medan du sjunger "Imse Vimse Spindel" och du måste veta var alla offentliga toaletter finns. Du bör ha erfarenhet av att vänta utanför stallar, ishockeyrinkar, klubblokaler och diskotek sena kvällar.

2. Inköpschef. Du ska göra inköp och planera menyer för envars aptit i minst 18 år
framöver samt för makes smak i evighet. Det krävs produktion av egen mjölk till nyfödda, och det krävs ofta att det skall göras middag till många personer.
 

3. Administratör. Du blir direkt ansvarig för ekonomisk långsiktsplanering, budget
och ekonomisk uppföljning, budgetkontroll, fakturakontroll, klagomål och förhandlingar.
Hantering av festarrangemang och inköp till samtliga födelsedagar (inkl. egen)
och jubiléer, skolavslutningar, begravningar o. dyl.

4. Vård och omsorg. Du ska kunna fungera utan sömn upp till sex dygn, samtidigt
som annat arbete skall utföras som vanligt. Du måste vara duktig att vårda patienter
tidiga morgnar och sena kvällar. Färdighet i fläckborttagning ses som extra merit i
denna kategori.

5. Småbarnspedagog. Du måste kunna citera alla berättelser om Nalle Puh och Smurfarna
samt ha kännedom om allt som är skrivet om dinosaurier, hästar och ABBA.
Färdighet i att göra halskedjor av makaroner och tandtråd är ett krav.

6. Skräddare. Du ska kunna designa och sy kanindräkter och fantomdräkter till
speciella tillfällen samt givetvis kunna sy i knappar, fålla, laga och stryka och pressa.

7. Frisör. Du ska kunna upptäcka och behandla huvudlöss, ta bort tuggummi
från hår och klippa en rak pannlugg medan du får en ström av glåpord.
Kännedom om flätning, hårfärgning och herrfrisering ses som en merit.

8. Cykelreparatör. Du måste vara förtrolig med alla aspekter av underhåll
av cyklar, inkluderat montering och demontering av stödhjul.
Du ska också kunna laga cykelslangar på en campingplats.
Godkänd kurs i första hjälpen är obligatoriskt.

9. Veterinärassistent. Du ska kunna vakta och uppfostra ett varierat urval
av husdjur (efter att ägarna har tröttnat på dom).
Ofta förekommande utfodringar och rengöringar av burar ingår i de dagliga
arbetsuppgifterna. Du måste vara duktig i att hantera djurrelaterade
grannkonflikter och tidvis utföra begravningar.

10. Målare och Interiörarkitekt. Du bör vara van vid att ta bort klibbiga saker
och klotter från dörrar och tapeter. Det är en stor fördel om du kan måla taket
medan du gör middag.

11. Växeltelefonist. Du ska kunna hålla en diskussion i gång i telefonen medan
ett barn klamrar sig fast i ditt ben och ett annat hamrar på en konservburk
med en träslev. Du ska kunna utfodra tonåringar som mest pratar i telefonen
med näringsrik mat så att de undviker total utmattning.

12. Trädgårdsmästare. Du bör kunna starta gräsklipparen, hantera trädgårdsredskap
och hålla krukväxterna vid liv. Du ska kunna numret till giftinformationen,
och du ska hålla dig uppdaterad på de nyaste metoderna inom kompostering,
beskäring av buskar, förkultivering och kapning av träd.
Du måste veta var varenda död mus ligger begravd.

13. Underhållningschef. Du ska kunna koordinera diverse sportarrangemang via
telefon och ha en personlig kontakt med lärare och aktivitetsledare.
Du kommer att bli uppmanad att träna lagspel i alla sorters väder,
och uppmuntrad att gå in i häftiga diskussioner med motståndare.
Inköp och underhåll av utrustning krävs. Sökanden måste också kunna arrangera fester, baka kakor och hitta på lekar där alla vinner.


Du får självklart ansvar för julfirandet.

Ring om du är intresserad!



Hemma och lite allt möjligt

är småttingarna sjuka, Amanda har svinkoppor, snorig och hostig. Viktor är snorig och har feber och är väldans gnällig. Han är lös i magen oxå och har ett bajs som luktar apa, det luktar verkligen illa. Dagen har bestått i att passa upp på barnen och pyssla med dem. Jag har tvättat alla handdukar och bytt lakan i Amandas säng, svinkoppor smittar lätt så man bör göra så. Gick en sväng och handlade, postade flera paket och handlade grejer till Amandas koppor på apoteket.

Vi håller på med en stor drive nu, jag och gubben, och säljer en massa grejer på Tradera och Blocket. Det är en hel del pyssel med det men det är roligt att få in lite extra slantar.

Mattias kom förbi här efter jobbet så han stannade och åt middag och fikade med oss.
Michaela och Sandra åkte till Mora i morse med tåget. Dem åkte till vårat lantställe för att koppla av och ha det lugnt och skönt. Jag har pratat med dem och allt är bra, dem är på plats och mår bra.

På måndag kommer gubbens dotter Evelina hit och hälsar på, hon bor i Söderhamn och hon ska vara med oss i ett par dar. Det ska bli jätteroligt att träffa henne igen för nu är det 2 år sen drygt vi träffades. Samma dag ska Amanda sövas och fixa sina tänder så det blir en händelserik dag.

Jocke var hos tandläkaren idag och han har 2 hål han måste laga.

Denna helgen

Återigen är det söndag kväll och kl är snart 22. Helgen har gått fort och igår var det lördag och då var Sandra, Mattias och Michaela här hos oss hela dagen. Vi åt tacos, fikade och pratade massor och det var roligt att träffa våra stora barn.
Vi kollade på Melodifestivalen och jag tyckte att Sannas låt var bäst. Tycker det var bra att Carola inte gick direkt till Globen.

Idag var det babysim som vanligt och Viktor är så lugn och cool i vattnet. Idag gjorde vi ett dyk där vi släppte honom under vattnet mellan mig och simfröken och det gick jättebra. Michis var med och efter det åkte vi till mor och far och fikade, återigen så väcktes min oro för pappa. Han mår inte bra och ser inte pigg ut. Han äter mediciner som gör att han inte mår bra och om ca 1 vecka ska han till läkaren.

Amanda är sjuk så hon var hemma med pappa och badade i badkaret och lekte med tvålkritor i vattnet. Hon måste bli frisk för hon ska träffa läkaren på torsdag inför sövningen nästa måndag. Hon har fått otäcka blåsor på hakan som ser ut som svinkoppor.

Jag lägger in några kort så fort det funkar (just nu verkar dem ha problem)

Besök

Idag är det lördag och våra 3 äldsta kommer och hälsar på :-)  Mattias, Sandra och Michaela kommer hit och umgås med oss idag. Det ska bli skoj att träffa dem, det blir inte så ofta som jag vill för både vi och dem har mycket runt omkring oss. Därför blir det speciellt när vi väl träffas. Ernesto kunde tyvärr inte komma för han skulle hjälpa sin mor att flytta. Nu kommer den första så jag skriver senare igen :-)

Alla hjärtans dag

Idag har det mesta gått i kärlekens tecken, vi överraskade Amanda med frukost på sängen och hon blev både glad och överraskad. Jag, Viktor och älskling gick och köpte frukost och sen gick vi hem och åt frukost och jag och Viktor vilade en stund.
Jag ägnade mycket tid åt att ringa runt och kolla upp en del kring Joakim och hans problematik oxå.
Viktor och jag gick på drop in kaffe på Amandas dagis, Viktor charmade alla, både stora som små.

När vi kom hem så hade älskling köpt bakelser, dukat fint och gjort kaffe. Vi åt en god middag och till kvällsfika blev det hjärtan av olika slag :-) tårta, gelehjärtan, chokladhjärtan så vi har haft en mysig dag. Pricken över i:et blev den fina tavlan på vårat bröllopsfoto som älskling framkallat !

image135

Alla hjärtans dag i morgon

image134

I morgon bitti ska vi överraska Amanda med frukost på sängen och hon kommer bli så glad. Sen ska lilla gulliga tjejen gå på dagis och leka med sina kompisar :-)  Hennes mamma och pappa ska vårda kärleken och umgås hela dagen :-)

Kärlek

image133

Allt som är av kärlek fyllt skall bestå.

image132

Att älska är livets mening
att bortom oss själva se
att taga emot och lära
att taga emot och ge
att öppna hjärta och sinne
för allt som är skönt och gott
och låta det lysa och värma
varhelst vi vår uppgift fått.

Må aldrig vi mista förmågan
att bortom oss själva se
att kunna motta och växa
att kunna älska och ge.
Rut Bucht

Längesen

Gokväll i stugorna :-)

Nu var det några dagar sen jag skrev. Här är det rätt okey, är fortsatt full rulle här i våra kalendrar.
Igår var det  tisdag och då var min kompis Sandra här med sin charmiga kille Linus, han är 11 månader och har lärt sig att gå och dem är så söta när dem tultar omkring. Det är inte en för lång tid kvar tills min lille prins kan gå *älskar*  Viktor mår bra och han visar mer och mer sin personlighet och han är väldigt envis och bestämd. Han vill gärna bestämma när han ska sova och är våldsam mot mina tuttar när han äter. Gör väldans ont när han ska nypa och dra när han äter men han tycker det är mysigt . Funderar på att sluta amma snart, iaf inte amma på heltid längre utan börja med välling till kvällen. Han äter ju smakisar varje dag och det går hyfsat med några tuggor hit och dit, sen vill han inte ha mer...

Igår blev våran bil klar så vi åkte och hämtade den på em. Efter flera dagar av kommunalt åkande så är den eran slut :-) och jag uppskattar verkligen att ha en egen bil ! Helt okey att åka kommunalt nån gång ibland men bäst är ändå bilen.

Idag har vi mest tagit det lugnt, pulat med datorn och vilat. Vi skulle åkt och badat men jag har inte varit i riktig form utan rätt trött. Vi gick en promenad i det underbara vädret och sen gick vi och köpte en ny pyjamas till mig.
Nu ikväll har vi kollat på roomservice och vi ska senare kolla på greys anatomy som vi spelar in...

Min son Joakim krånglar med sin skola igen, skolkar och gör inte sina läxor :-(  Det är bara så drygt, han blir 18 i april och håller på såhär. Jag vill att han ska vara självgående och jag orkar inte lägga all denna energi på hans plugg...

Söndag

Lilla söta Viktor sitter i mitt knä och försöker skriva med tangentbordet, han liksom slår på mina fingrar och vill oxå vara med ;-) Det ska börjas i tid med datorer :-)  Nu är det kväll och strax ska vi fika och kolla på singing bee..
Idag har vi varit ute och farit hela dagen, först var vi på babysim. Vi tog bussen dit och Michis var med. Viktor har varit borta 3 gånger så vi fick gå igenom det vi missat så det blev mycket för Viktor. Men han har lärt sig "floating", att flyta, jag höll mina händer under hans huvud och nacke och sen flöt han och det var så häftigt och han gillade det verkligen. Sen fick han dyka på 2 nya sätt, varav det ena var att jag skulle släppa honom under vattnet.

Efter det så handlade vi lite och sen åkte vi och hälsade på våra goa vänner i Ösmo, mina härliga kärringar och deras gulliga söner. Vi fikade och åt lite och snackade desto mer :-)  Det var trevligt !

Idag har vi sålt Viktors babyskydd så nu får han använda Amandas gamla stol, en Akta Graco...

Nu ska jag fika, hej så länge !

Fredag

Jag skrev inget igår för jag orkade bara inte, det var en jobbig dag på olika sätt och vis men jag ska sammmanfatta det viktigaste. Vi åkte och lämnade Amanda på dagis och sen till Solna och lämnade bilen till verkstaden, Därifrån gick vi en lång snabb promenad till t-banan och for hem till Farsta. Väl hemma så vilade jag och även älskling ett tag.
Kvart i 2 hämtade jag Amanda och vi tog bussen till Huddinge och tandis. Det gick rätt hyfsat där, Amanda är så duktig men hon var mer fjantig för att jag var med och inte pappa. Dem kunde undersöka tänderna och leka lite med henne och dem sa att hon med tiden säkert kommer kunna slappna av när hon går dit. Som läget är nu så är det akut med 2 av hennes tänder så därför ska hon sövas och laga tänderna.

Idag fredag så har våra döttrar varit här och hälsat på :-) Vi har ätit en god middag och pratat och druckit lite vin, det var trevligt. Nu skulle dem vidare till en kompis och vi ska titta på Let´s dance och mysa och sen väntar bingen :-)
Min mamma var en sväng till Farsta oxå så vi tog en fika i centrum en snabbis...


Åka kommunalt

I morgon ska vi lämna in våran bil på verkstad på andra sidan stan, i Haga norra och därefter ska vi åka hem igen kommunalt. En vecka framöver kommer vi inte att ha någon bil. Vi ska åka kommunalt i morgon oxå till Huddinge sjh med Amanda för hon ska till tandis, så i morgon blir det mycket åkande med buss och tåg...

Några nya kort jag vill visa


Öppna förskolan

Idag har jag och Viktor varit på öppna förskolan med våra goda vänner Alexandra och Linus :-)  Jag väckte Viktor för han hade somnat i vagnen, jag ville att han skulle få se dem andra barnen lite. Vi fikade och hade sångstund och så lekte Viktor en stund på golvet med leksaker. På onsdag nästa vecka ska vi följa med öppna förskolan och bada och det ska bli skoj...

När vi kom hem så hade älskling gjort lunch så det blev mat och sen lite vila med Viktor och så satte jag upp Viktors gardiner. På em kom Pelle och umgicks med oss ett tag.
Mattias kom hit och hälsade på oss efter jobbet. Det var längesen vi träffade honom så vi åt middag och pratade en hel del...

Längtan


Slaviskt
följer vi med i tempot
och undrar
inte längre
vad som gjorde
vår längtan
så stark

Kanhända
missar vi något?


Härligt väder

Vad skönt härligt med sol och bättre väder, det gör att allt är lättare :-)  Jag längtar efter våren och värmen, vill att den ska komma nu, vill känna solen lysa och värma mitt ansikte och kunna klä mig lättare. Men tids nog kommer den.
Idag har vi varit och fått konsultation på bilen om framlyktan och på torsdag ska vi lämna in den och klara oss utan bilen i en hel vecka. Hur det nu ska gå, som för alla andra som inte har någon bil antar jag ! Vi får åka kommunalt, ta bussen och tunnelbanan. Man blir väldigt bekväm när man har bil. Vi har en del inplanerat under den veckan så det blir till att åka kollektivt ;-)

Nu är jag trött, jag och Viktor har hämtat Amanda på dagis och på vägen hem så gungade Amanda en stund. Nu sitter Amanda och spelar spel, Viktor sover och jag satte mig här. Älskling har gjort i ordning Viktors rum och jag ska lägga upp bilder på det sen...Nu ska jag fixa lite..Kram så länge !

Viktor 6 månader

Idag var det dags för babysim men vi bestämde oss för att inte åka pga vädret, det snöade och jag har ju bara ett lyse på bilen just nu. Det har ju varit ett väldans oväder med många olyckor de senaste dagarna i vårat land, med dödsolyckor och mycket skador. Hemskt ! I morgon ska jag ringa och få mitt halvljus fixat.

Vi var ute en promenad och kastade lite snöbollar på varann :-) och sen gick vi och handlade.
Amanda och jag spelade memory på em och älskling har suttit vid datorn och lekt.  Båda småttingarna har duschat och badat innan vi har haft 6-månaders kalas för våran prins. Vi har firat med bananasplitt och Viktor har fått paket :-) 

image117

Vår stora lilla prins :-)

I morgon blir vår älskade Viktor 6 månader och tiden går så fort och det händer saker hela tiden med honom. Han sitter nästan helt själv och han pratar massor, "ba ba", "ma ma", "da da". En riktig knubbis är han på över 7,2 kilo och det har han blivit på mammas mjölk ;-)



Vi älskar dig vår fina son...och ingen är stoltare över dig än din mamma och pappa !

Snöstorm

Nu har vi äntligen kommit hem från en dag full av aktiviteter och jag är verkligen helt slut. Kan tänka mig att bara lägga mig i sängen och sova, snart får jag det men inte riktigt än. Vi åkte hemifrån runt halv 10 i morse för att köra över Sandras grejer till hennes nya lägenhet.
När vi gjort det så åkte vi till Ikea för att Sandra behövde handla en massa saker till sitt egna boende. Det blev både ditten och datten och vi åkte därifrån fullastade tillbaks till Sandras lägenhet.
Så har vi varit hemma hos Sandra hela em och hjälpt henne att sätta ihop det hon köpt och det blev jättefint. Nu behöver hon bara komplettera med lite annat så blir det komplett :-)
Så nu önskar vi Sandra allt Grattis till sin fina lägenhet och vi hoppas bli överbjudna på en kopp kaffe snart ;-)

När vi skulle åka hem så var det snöstorm *burr* kallt och jäkligt så vi tog det jätte försiktigt hem. Nu ska vi käka och sen bara ta det lugnt och framförallt äta chips och dip...


RSS 2.0