Simskola idag

Idag är det fredag igen och idag ska Amanda på simskola igen, får se om hon kommer längre ner i vattnet idag. Hon är "harig" , vår lilla tjej.  Innan vi åker dit så ska vi till mamma och lämna Viktor, mormor får mysa med honom en stund.

Igår kom mamma över och vi käkade lunch i centrum och gick och tittade lite i affärer, det är alltid lika roligt att träffa mor :-)
Jocke åkte till Michis igår em och umgicks med dem på kvällen, dem skulle äta och hyra en film och så sov han där tills idag. Den jäkeln skulle göra läxor där med syrran men han sa inget om det :-( 

Mattias har fått en lägenhet, i Skogås en etta, och han ska flytta redan den 12 maj :-)
Grattis Mattias, vi är jätteglada för din skull !

Ikväll blir det final i Lets Dance och vi hejar självklart på Tina !!!

Nu ska jag dricka kaffe 


Sötisen Viktor

image222

Viktor visar upp sin fina våroverall och han verkar gilla den :-)  Den är i vit fleece och kostar 99 kr på Ge-Kås i Ullared.. Det kan man kalla lagom pris :-)

Lågtryck

image221

Jag älskar änglar, dem är vackra och finns runt om oss överallt. Min farmor ex, är min skyddsängel och hon finns i min närhet jämt.  Jag befinnner mig i ett lågtryck just nu, funderar mycket på livet i stort som smått...Finns inget mer att orda om det här.

Kidsen mår bra, Amanda härjar runt på dagis där hon stortrivs, peppar peppar så är hon frisk !
Viktor börjar krypa snart för han ställer sig upp på alla 4 och han kravlar sig bakåt. Närsomhelst bryter sig tänderna igenom och han har nu ett jäkla humör, skriker hur som helst. Kan vara tänderna eller bara tjurighet eller trötthet...

Påsken hemma var mysig med hela familjen samlad, Evelina var här med oss och vi har umgåtts allihopa. Vi var hos mina föräldrar och åt påskmat.

Jag älskar min familj

Glad Påsk !

image220

Long time no seen

Hejsan hoppsan...

Nu har det gått några dagar sen jag skrev nåt här vilket måste tyda på att jag har ett liv utanför datorn :-D
De senaste dagarna har vi gjort lite allt möjligt.
Mattias var här i veckan och sov över, vi var oxå och kollade på en lägenhet här i Farsta som han var intresserad av.

På skärtorsdagen hämtade vi Michis och vi åkte till Panduro i Skärholmen och handlade lite pyssel och sen åkte vi hem och bakade bullar, både vanliga och veganska blev det :-)
Sandra var här och fikade med oss och Michis stannade tills på kvällen. Michis och Amanda gjorde pärlhalsband.

Igår var vi in och mötte Evelina vid bussen och vi tog tunnelbanan för det var sånt snöoväder.
Vi gick en promenad och plockade kottar till vårat pyssel och sen hälsa vi på en snabbis hemma hos Musse.
När vi kom hem så bakade vi muffins och kakor och på kvällen blev det mys framför Let´s dance.

Viktors nya skor

Här får ni se Viktors nya skor, ett par gympaskor Adidas :-)

image218image219

Palmsöndagen

Är det idag och denna söndag inleder den stilla veckan som det står om i Bibeln. Vi har varit i kyrkan idag och Amanda har sjungit i kören. Hon går på körlek en gång i veckan och det tycker hon om. Idag var det en gudstjänst för både stora och små och det var Amandas präst Annika Niesen som höll i den. Annika har döpt Amanda, Viktor och Sandra. Här kommer några kort.


Pyntat riset

Vi var upp på vinden och tog ner påsksakerna och pyntade påskriset. Vi hade inga fjädrar men det blev fint ändå :-)


Lördagsfrukost

Jag gick och köpte frallor. juice och lite annat och sen blev det en lång frukost i soffan och Private Practice på teven :-)  Joakim är hos mormor och vi har bara tänkt att ha det bra och lugnt i helgen, vi ska ta ner påskprylarna och pynta och så ska vi ut och köpa godis och sen bara ladda till Melodifestivalen ikväll...



Blommor av min man fick jag :-D

image206

Sötisen Viktor o Amanda

Ett par nya bilder på sonen :-) och dotter :-)


Simskolan

Gick sådär faktiskt....Vi åkte till Michis och åt lunch och fikade på paj *gott*  När vi kom så hade Michis fått strömavbrott så vi bytte proppar men det gick ändå inte. Då ringde vi husägaren som berättade att det fanns en huvudpropp bakom en lucka och när vi bytt den så återkom elen :-) 

När vi skulle åka till simskolan så blev vi lite sena och fick stressa och det var massor av bilar så vi kom precis när det skulle börja. Amanda ville inte doppa hela sig utan hon satt och lekte i trappan, simläraren sa att vi inte ska stressa fram nåt utan det kommer släppa efter några gånger. Viktor var ledsen så det blev lite kaotiskt en stund men det lugnade ner sig i bilen :-D  Michaela gick ut i dem blåa tossorna man sätter utanpå skorna och det var roligt...


Friday again

Veckorna springer iväg fort som sjutton   

Igår mådde älskling inge bra och jag hade kärringarna och grabbarna på lunch här igår och det var jättetrevligt. Jag hade gjort bulgursallad och kyckling och det var gott. Killarna lekte med lego och bilar och hade skoj...



På kvällen kollade vi på teven och bara tog det lugnt.

Jag vann iaf auktionen om overallen till Viktor och idag kommer den jag beställde från Ellos :-)

Idag ska jag, Amanda och Viktor hem till Michis och fika och äta paj. Mumsigt !
Sen tar vi med oss henne och åker på Amandas simskola. Hon börjar på det idag. Gumsan ska lära sig att simma    

Overaller

Jag har en fix idé just nu och har haft några veckor nu och det är Viktors overoller. Han har 2 olika i stl 62 som är för små nu och sen köpte vi 2 st overaller i stl 80 tills han blir större av en kompis, och dem badar han i nu. I affärerna finns inga kvar vad vi sett och jag vill inte slänga ut 300 spänn på en ny....
Hua detta är jobbigt, men nu har jag beställt en från Ellos och jag fick 50% rabatt med :-)
Så har jag lagt bud på en overall på Tradera som går ut i morgon bitti...

                          

Fixat tvätthögar och duschat blommor

Jag har haft en sprängande huvudvärk i ett par dagar nu som känns som migrän och det är inte roligt. Tror det beror delvis på stress och för lite avslappning, inte bra ! Jag mår inte bra av det och jag måste lösa det på nåt vis.

Jag och Amanda (hon säger att hon är en ballerina, söta tjejen) gick till dagis och sen har jag pysslat hemma på fm med att vika tvätt, som jag bara hatar. Det är helt okey att tvätta och hänga tvätt men det är så boring att vika den sen.
Så har jag dammat lite och duschat blommor så lite har det blivit gjort. Sen blev det dusch och lunch och därefter handling och promenad. Amanda gungade och gick myrsteg hem...

Imorgon kommer mina goa kärringar hit med sina grabs, vi ska äta lunch och umgås och ha det bra. Kanske vill kärringarna ut i butikerna lite :-)

Nu ska jag se om gubben vill se Greys anatomy, annars väntar bingen strax...
Nattti natt


Ögondoktorn

Innan vi gick till dagis i morse så var jag och Amanda till BVC och ögondoktorn för att kolla om Amanda såg bokstäverna på tavlan. Som tidigare så gick det inte så bra, hon ser bara till ungefär mitten av tavlan med vänster öga och nästan hela med höger öga. Så hon har en synnedsättning på vä öga och  en svag nedsättning på hö öga. Nu kommer vi att bli kallade till St Eriks ögonsjukhus för vidare utredning, i de flesta fall för små barn så handlar det om översynthet och det kan växa bort eller så får man ha glasögon hela livet. Hur det blir i Amandas fall är för tidigt att säga och vi får räkna med ett par månader innan vi får komma dit.

Annars har det inte hänt nåt speciellt, Amanda har varit på sin körlek och Mattias har hälsat på i kväll.

Ha det gott !


Nyfriserad

Hej hej :-)

Idag har jag varit hos min frissa och klippt och färgat mitt hår :-) Och det var jätteskönt att få det fixat efter att inte varit där på så länge !  När jag går till min frissa så brukar jag låta henne komma med olika förslag och till sist kommer vi fram till nåt bra, jag tror aldrig att jag sett likadan ut när jag gått därifrån nån gång.
Hon är såå bra och jag har gått hos henne i en massa herrans år...

Före frissan så lämnade jag Amanda på dagis och sen var jag till mamma och lämnade Viktor och det hade gått så bra under tiden jag var borta. *skönt*
På em hade vi ett hudvårds- och sminkparty hos mor då hon hade bjudit över en granne som säljer Mary Kay produkter, väldigt bra prylar som inte är testade på några djur men dem säljes oxå till höga priser. Jag fick med mig hudvårdsserien hem som mamma köpt till mig :-)

Så när jag åkte därifrån så var jag nyfriserad och "nymakead", en riktig partypingla ;-)

Vi gjorde en handinpackning som var underbart skön och då ingick oxå en peeling på händerna och det var så underbart skönt för mina händer. Dem produkterna ska jag köpa sen.

Nu ska jag strax krypa ner i sängen och slappa och sova...Må så gott !!




:-)

image186

Nada

Har inget speciellt att skriva egentligen men jag vill iaf göra ett avtryck. Idag har jag legat i sängen med Viktor hela fm och bara slappat. Vi har inte varit utanför dörren utan bara  tagit det lugnt hemma, har varit seg idag.
Suttit vid datorn och chattat med mina kärringar, glott på teven och myst med barnen...

Imorgon ska jag till frissan och bli vacker i håret :-) Ska bli så skönt...
Natti natti !


Gäster

Idag har det varit full fart här hemma med främmande hela em och det var roligt. Det var inte efter roliga omständigheter som Sandra och Musse kom hit men det var skönt att träffa Sandra och se hur hon mådde eftyer natten. (  Läs mitt tidigare inlägg om det ! )

Sen kom ett par vänner hit och fikade och Eva hade sina barnbarn med sig,  tvillingtjejerna Engla och Nova som är lika gamla som Viktor. Snacka om att Viktor haft fullt upp :-)
Dem har haft jätteroligt, skrattat, klappat och tittat på varann. Det har varit livat här ska ni veta och tjejerna var väldigt charmiga. Vi kommer säkert att träffas igen.

Jag vilade en stund med Viktor innan Melodifestivalen och nu sitter jag och skriver här medan Nordman sjunger. Jag hoppas Sibel och Nordman går vidare till Globen...

Jag bjuder på ett par bilder från em...


Sandra och mer...

inatt blev Sandra misshandlad av ett jävla pucko, han slog ner henne oprovocerat i stan på Mc Donalds. Hon blev slagen i ansiktet och dragen i håret. En väktare såg allt och kallade dit polisen så det blev en anmälan.
Sandra fick uppsöka sjh där hon är kvar för observation så att hon inte fått hjärnskakning, men hon väntas hem under dagen...

Idag kommer det ett par vänner hit med 2 små bebisar och det ska bli roligt att Viktor ska få träffa dessa tjejer, som dessutom är tvillingar..

Solen skiner och strax ska vi ut och handla fikabröd och andas on lite frisk luft :-)

Frid på er....

Michaela och Joakims lillebror Simon pratar thailändska


Här kan ni se Simon

Vilat en stund

Nu har jag vilat en stund med Viktor, han sover en stund till (brukar inte vara så länge när jag inte ligger bredvid)
För ett par timmar sen kom vi hem från mamma där vi hälsat på idag. Det var roligt att träffa dem, det var mamma, brorsan och hans assistent hemma. Min bror sitter i rullstol sedan 20 år tillbaks då mina föräldrar och bror var med om en trafikolycka, en rattfull person körde in i deras bil dem färdades i och min bror bröt nacken.

Idag var vi till Huddinge sjh på återbesök hos tandläkaren efter operationen. Vi hämtade upp Michaela som gjorde oss sällskap. Amanda var jätteduktig och öppnade munnen stort och det såg fint ut i munnen, det var ett stygn kvar men det ramlar bort av sig själv. Nästa gång vi ska dit är 10 april och då ska Amanda sitta i stolen.

När vi var klara där så handlade vi och åkte hem och fikade och käkade frallor, älskling mådde inte bra utan han låg i sängen.
Vi packade ihop oss och åkte till Ica maxi för att handla till vårat fredagsmys :-)  Amanda fick såpbubblor och det tycker jag är ett typiskt vårtecken ! Det har varit ett underbart väder idag och jag blir bara så lycklig av solen :-)

Vi åkte sen till mor och umgicks med dem några timmar, Amanda var ute med mormor och gungade och blåste bubblor. Vi blev bjudan på sockerkaka med toblerone i och det var gott.
Mamma och pappa ska åka till Dalarna och stanna där en natt och det är typ första gången dem är ifrån brorsan en natt på 20 år. Rickards assistent Pernilla ska sova över hos dem då. Pernilla är guld värd !

Min älskling är guld värd han med och min högsta önskan är att han ska må bra snart för det är han värd. När vi kom hem så höll han på med middagen *älskar*

Hej så länge



Onsdag

Hej !

Den här bloggen har blivit lite som min dagbok där jag bara skriver om vad jag/vi har gjort och gör, och lite är det tänkt att det ska vara så oxå även om jag vill skriva om mycket annat med. Det kommer när det kommer och när tiden uppstår och så länge är det roligt att skriva om min vardag :-)

Idag har jag mailat till två fd arbetskamrater som jobbar som chefer på olika gruppbostäder och frågat om dem kan fixa extrajobb åt mig. Jag vill gärna jobba extra under hösten för att dryga ut mammadagarna så att Viktor får vara hemma hela detta år och sen börja på dagis i januari-09. Nu håller jag på att räkna på det ekonomiskt och sen får vi se hur det funkar rent praktiskt.

På fm var jag hos läkaren och tog bort 6 leverfläckar, helt ofarliga uppstående saker. Den skar och brände bort dem. Skönt att ha det gjort ! 
Efter det for vi till Ica maxi och storhandlade och där var det jättelugnt. Vi handlade en massa mat och en del annat, bl a en sagobok till Amanda med 365 sagor i och tofsar med hjärtan på.
Viktor fick en napp som ska påminna om "mammas tutte" för vi har inte lyckats få honom att suga på en vanlig napp :-)  Får se hur det går med denna.

I morgon hade jag tänkt att åka till mamma och fika men jag väntar med det tills på fredag. Ska passa på att sy i morgon då jag har mammas symaskin här för jag har en hel del att sy. Så det blir en pysseldag..

Må så gott !
Kram på er


Roomservice

Vill tipsa om ett bra program och det är roomservice på Kanal 5. Det går på onsdagar kl 20.00. Vi tittar på det just nu och idag gör dem om hos Marie Picasso...

Läkarbesök

I morgon ska jag till en läkare i Björkhagen och ta bort några utstående födelsemärken jag har på ryggen. Lite pirrigt är det men det ska bli skönt att få det gjort. Jag får ju bedövning innan dem skärs bort.
Jag har tagit bort fler för flera år sen....

Fikat

I morse  tog jag med både Viktor och Amanda till dagis för jag och Viktor hade bokat en date direkt efter dagislämningen :-)  Vi träffade våra goda vänner Alexandra och Linus. Vi tog en promenad och sen gick vi till öppna förskolan så barnen fick leka. Viktor tyckte det var skoj och han satt själv och studerade dem andra barnen och lekte med lite leksaker, vi hade sångsamling oxå.
Vi var där en timme och sen gick vi till centrum och fikade och snackade lite skit.

På em tog jag hand om tvätten och mös med min lille goding innan jag hämtade Amanda. Jag följde med Amanda till körleken och medan hon var där så gick jag och shoppade 3 bodysar till Viktor och lite fikabröd till kvällen.
Ikväll så läste jag för Amanda redan halv 8 för hon var så trött, hon somnade före 8. Igår kväll somnade hon innan vi han läsa så inatt vaknade hon och skrek. ingen läser för mig och hon var hysterisk...

Om en stund ska vi fika och titta på House. 

                             

Mina fina naglar

Jag är stolt över  mina fina långa naglar ;-)  För drygt en månad sen så slutade jag att bita på mina naglar och resultatet blev så bra och jag har ingen lust alls att bita längre. Det hände nämligen en sak som gjorde att jag slutade och det var att jag bet sönder min framtand när jag skulle bita av en nagel :-(
Så nu blir det inget mer av det !!!


Viktor 7 månader

Just precis idag är det 7 månader sedan våran prins föddes. Då jag låg och stod och hade smärtsamma värkar och plågades, men tänk vilken gåva vi fick efter det. Då var det värt allt det onda...

       

Första söndagen i mars

Idag har vi tittat på Vasaloppet och det tycker jag är skoj, men jag hann inte se hela för vi skulle iväg till babysimmet. Idag var det sista gången för denna period men vi har 3 ggr att ta igen så vi får simma och dyka lite mer. Vi har tänkt att börja steg 3 men längre fram då för nu ska jag och Amanda börja på simskola nästa vecka. Det ska bli skoj :-)

Annars har vi tagit det lugnt, pysslat hemma, handlat och städat. Sandra var här och fikade med oss en stund. Hon ska börja plugga konferens och receptions utbildning på distans i mars och det är skoj ...

Nu är det full rulle...

på Viktor för nu har han kommit på hur man går runt i gå-stolen :-)

image171

Imorgon är det måndag


och Amanda ska till dagis igen efter 2 veckors frånvaro och det ska bli så skönt. Amanda är världens underbaraste tjej men när hon inte är på dagis så får hon massor av energi över och klättrar på väggarna hemma...


underbaraste
       image170

Läggdags strax

Natten gör sig påmind, lixom tröttheten. Älskling sitter vid datorn och badar i bilder och då menar jag foton. Vi har tusentals kort och det blir bara fler och fler. Vi älskar kort men man ska ha lite koll på dem med.

Angående melodifestivalen så tyckte jag att det var rätt låtar som gick vidare till finalen. Kan tänka mig att Charlotte Perelli tar hem hela skiten och får åka till Belgrad. Det syntes verkligen att hon gått ner i vikt men jag tyckte då inte att hon såg anorektisk ut.  Sibel var duktig med och har en bra röst.

Själv har jag frossat i godis så jag känner mig som en uppsvälld gris och magen står i 8 hörn. Dags att göra nåt radikalt !  Varför kan bara inte ens önskan om en viktminskning slå in ? Utan att man behöver anstränga sig så mycket...Det skulle jag gilla :-)

Nej, nu vill inte min son att jag ska sitta här längre, han bara gnäller och gnäller så nu säger jag natti natti.
I morgon är det Vasaloppet och babysim som gäller och Amanda ska ladda upp inför dagis på måndag...

Kram på er och var rädda om er ! 

                                                            

1 mars

En ny månad börjar idag och våren närmar sig *skönt*  På måndag är det Viktors 7 månadersdag och "bara" 5 månader till hans 1-årsdag. Puh, vad tiden går fort egentligen ! Jag tycker verkligen att tiden går fortare när man blivit äldre, när jag var 20 så tyckte jag att jag hade hur mycket tid som helst och att en månad var lång.

Jag hade tänkt att åka till Aspuddsparken med kidsen idag men vädret sa tvärstopp :-(   Tappade lusten i detta skitväder. Så det blev lite pyssel hemma med att bädda rent i sängarna och bada Viktor.
Viktor och jag gick en sväng till affären och handlade lite gott tills ikväll då vi ska kolla schager.
Till middag idag blir det spagetti och köttfärssås och jag ska dricka ett glas rött till :-)   Det händer inte ofta men idag var jag sugen på det.

Älskling och jag lyssnar på Carola och diggar :-)  Nu kanske jag ska börja lite med maten...
Vad gör ni andra därute ????


RSS 2.0