Storröjning och middag :-)

Hola !

Idag skulle Amanda till ögonläkaren trodde vi ! Men inte för första gången så tog vi fel på tid och nu även dag :-(
så det blev inget med ögonen idag. Jag säger bara att vi  är klantskallar.
Vi håller på att röja hemma och gör iordning våra klädkammare och så har vi varit på vinden där vi oxå röjer och byter förråd.

Ikväll kommer Michis och Ernesto hit och äter middag med oss, Sandra äter oxå med oss och det ska bli trevligt.

Snart ska vi gå ut och handla...

Eftertanke

"Underskatta inte värdet av att göra Ingenting,

av att bara ströva omkring,

alldeles ensam,

lyssna på allt, som man inte kan höra,

och bara ha det bra".


Tisdag kväll

Nu ska jag snart gå och lägga mig hade jag tänkt, kvällarna med Viktor är inte så roliga. Han är rätt gnällig och vill mest ha sällskap hela tiden, får inte riktigt ordning på några bra kvällsrutiner. Jag skulle behöva ta tag i det ordentligt, ha samma rutiner varje kväll så att han förstår lättare när det är natt...Han sover bredvid mig på natten till största delen, kan få honom att sova ett tag i sin säng när han väl har somnat.

Idag har jag inte gjort många knop, varit ute och handlat lite och sen vilat och fixat hemma bara. Jag vill verkligen få tillbaka min inspiration igen...
Amanda har varit på sin körlek för andra gången och den verkar hon gilla :-) 
I morgon ska hon till ögonläkaren för att kolla sin syn ordentligt då det inte har funkat något bra på BVC att kolla. Hon har inte sett ordentligt på dem sista raderna på tavlan.

Nu har Michaela och Ernesto kommit hem igen och det känns skönt att ha dem hemma nu på plats igen :-) och jag är glad att resan har gått bra..Dem kommer hit i morgon och äter middag med oss...

Sandra har nästan avslutat sin första lägenhetsaffär nu, på torsdag ska det sista skötas och då får hon sina nycklar. Så vi hoppas bli bjudna på inflyttningsfest framöver :-)

Sköt om er alla och var rädda om er :-)

Down-period

Har inte orkat skriva på flera dagar då jag har det jobbigt just nu och inte orkat skriva, om nu någon skulle sakna att jag inte skrivit ;-)
Får se om jag skriver lite mer senare

Fick en bild av Michaela

idag från Fuerteventura när dem varit på stranden...


Småttingarna


Energi

i morgon hoppas jag att det blir hyfsat väder så att jag kan ta med mig familjen ut på en promenad, känner mig så trött och hängig idag och allt känns så tungt. Vill ut i friska luften och fylla mina lungor med frisk och ren luft som ger mig energi och kraft...Nu loggade Michis in så nu ska jag skriva till henne..

Möblerat om

Vi har möblerat om i vardagsrummet idag och resultatet blev såhär :-)


Fredag kväll

och just är det bara trist, trist och åter trist. Är less på mycket och jag vill att det ska hända nåt kul.
I går var jag hos tandläkaren som hjälpte mig med min avbitna tand och det var skönt att få det gjort, nu kan jag äta och prata normalt. Efter det var vi som vanligt hos Michis och fixade svinen, dem kommer hem på måndag så nu är det bara några dagar kvar. Michaela har rint hem några gånger och sagt att hon längtar hem, gumman...
Vi åkte en sväng till Pelle oxå och firade honom på hans 45-årsdag.

Idag har det inte hänt mycket, vi lämnade Amanda och sen for vi till Aspudden och sen hem. Betalade räkningar och fixade lite papper. Älskling har städat och jag har pysslat med en grinig son. Amanda sover just nu, hon har åkt skridskor på dagis och hon var duktig. Nu orkar jag inte skriva mer...

Min framtand

Min tur är inte speciell hög nuförtiden för igår bet jag sönder min ena framtand så nu har jag en spricka på baksidan av den, och den kommer närsomhelst gå av. Som tur är så har jag en toppen tandläkare som hade en tid till mig i morgon bitti kl 8.00. Det blir en tidig morgon till och mer pengar som ska ut...Vad jag känner att jag inte låter så munter just nu men min ork är inge vidare hög nu pga mitt späckade schema :-(

Håll tummarna för mig !

BVC och annat

Idag har Viktor varit på Bvc och fått väga och mäta sig och ta sprutor. För en månad sen vägde han 6715 gr och idag väger han 7260 gram. Längden för en månad sen var 63.5 cm och idag 65.2 cm. Han följer sin kurva perfekt och Mary var så nöjd. Vi gillar verkligen våran BVC-tant Mary, hon är toppen !
Han fick sin andra omgång av sprutorna i trippel-serien och den mot pneumokocker, Han blev ledsen men den andra sprutan gör väldans ont...



Efter BVC gick vi och lämnade Amanda på dagis och sen gick åkte vi till Aspudden och fixade svinen, vi bytte i burarna och så. vi handlade och åkte hem och fikade och åt frallor och sen åkte jag med Sandra till banken. När vi var klara så åkte vi till älsklings kompis Pelle och tog en fika innan vi hämtade Amanda på dagis...

Ännu en dag full av bravader och stress...Jag fick sms av Michis idag och dem har det toppen i Spanien men dem har lite hemlängtan..

Här kommer ett kort från viktors namnsdagsfika igår :-)



Idag är det tisdag

Idag har vi varit hos specialisttandläkaren på Huddinge med Amanda. Hon är så rädd för tandis så hon fick komma dit för att få hjälp med sin rädsla och att få laga sina tänder. Idag så fick hon träffa den gulliga tandläkaren Cecilia och tandsköterskan Eva. Amanda fick spola vatten i muggen och suga upp det sen och skjutsa sköterskan upp och ner i stolen :-)
Så kommer vi att få göra några ggr tills Amanda kan slappna av. Nästa gång vi ska dit är 7 februari. vi är så stolta över vår prinsessa för hon var verkligen duktig. Hon kramade om sköterskan oxå..



Vi åkte hem och tog det lugnt ett tag, åt och jag ammade Viktor och sen åkte jag och fixade svinen.
Senare på em så gick jag och Amanda iväg på hennes nya aktivitet, körlek i kyrkan. Barnen fick sjunga, dansa och leka och amanda tyckte det var roligt. Det var en väldans fart på barnen och dem verkade gilla det. Det var ca 8-9 barn och dem var runt 4-5 år.



Idag har Viktor namnsdag och det har vi firat med hemmagjorda semlor och present till namsdagsbarnet :-)




Nu väntar sängen och i morgon är det ännu en späckad dag..
Natti natti..

Några kort på mina älsklingar

Viktors nya kompis, Grodan :-)



Den roliga julklappen "Larven som spelar och låter" älskar Viktor



Några kort vid läggdags


Blev ingen tandis

Ibland blir jag så trött på mig själv, jag tycker faktiskt för det mesta att jag är väldigt bra men ibland är jag bara för mycket. Idag åkte jag till tandläkaren och när jag var framme och skulle parkera bilen så ringde älskling och sa att tandläkaren ringt och sagt att jag skulle vara där kl10.00 !!!!!  Jag, min dumma nöt, hade skrivit 10.40 !!!!
Jag som verkligen laddat för detta jobbiga möte som jag hade så mycket ångest inför bommar tiden..Så det var bara till att boka en ny tid i nästa vecka.

Jag åkte hem och gosade med min lilleman och han är bara så goo och man glömmer allt annat. När vi gosat färdigt så for vi till Aspudden och fixade svinen och sen hade älskling bestämt träff med en kompis för att köpa fotbollskläder. Där blev det både en promenad i ruskvädret och shopping....

Nu duschar älskling och Amanda, Viktor sover ( brukar sova en kvart ungefär ) och jag sitter här i lugn och ro vilket nästan aldrig händer. Jag kan inte göra mycket annat för det tillåter inte lilleman som vill äta, snutta och ha sällskap :-)

I morgon är det fullt upp igen, då ska vi till tandvården på Huddinge med Amanda för hon är ju så rädd för tandläkaren. På em börjar Amanda på körlek i kyrkan här hemma och det ska bli spännande och se vad det är.

Snart ska vi se på teven, blir outsiders där det handlar om spelberoende och annat, Simon och Thomas spelar vi in för det gillar vi att kolla på. Vi gillar inredningsprogram helt klart :-)


Tänkvärt


"Om Du vill förbättra någonting
i Ditt liv eller i världen
är den första platsen att förändra
inom Dig själv"



Storhandling

Sov ända till 9 idag fast då har jag vaknat till och från innan iofs, men det var skönt att sova lite längre :-)
Efter frukosten åkte vi till Aspudden och matade svinen och sen for vi iväg och storhandlade på ICA Maxi. Skönt att fylla på vårat nya kylskåp och frys. Det var massor med folk där  för både pension och barnbidraget har kommit och då ska alla handla..

Viktor har fått smaka banan och päronpuré idag och det tyckte han om, söta killen. Snart blir han 6 månader min fina pojk, vad det går fort !
Amanda fullkomligen älskar sin dator hon fått i rummet, hon spelar Alfons, Bamse och Lekstugan.
Idag köpte vi Fem myror är fler än fyra elefanter och Spel och musik och nu väntar Amanda spänt på att få spela :-)

Jag är orolig för min pappa just nu för han har ont i sin rygg sen ett par veckor tillbaks och det har påverkat hans psyke mycket att ha ont hela tiden. Pappa har mer eller mindre haft ont i sin kropp hela tiden sista året, värk i knäna, ryggen, foten eller någon annanstans...Han är inte lika pigg och glad längre men jag hoppas det snart blir bättre...Älskar dig, pappa !

Det är fortfarande mycket som rör sig i huvudet på mig och jag behöver hitta ett bra sätt att slappna av på. Jag är ständigt spänd i min kropp och mina muskler har svårt att slappna av. På nåt bra sätt måste jag komma igång med motionen och gå ner i vikt...Tips nån ??

Marsvinen

Idag var jag och Viktor i Aspudden och gav svinen mat och dem pep så fort jag satte nyckeln i dörren. Sen blev dem så nöjda när dem fått mat :-)  Michis har 6 svin !
När vi kom hem så vilade vi lite och senare for älskling till läkaren och jag städade lite innan jag gick ut och mötte honom vid tåget. Vi handlade och sen gick vi och hämtade Amanda...

Em bjöd på vila, matlagning, diskning och surfning på datorn. Det har varit lugnt och det har varit skönt.
Nu ska vi fika och kolla på Let´s Dance..Ciao !


Vårat nya fina kylskåp och frys

Nu har vi äntligen fått vårat nya kylskåp och vi fick det några dagar tidigare än sagt. Det skulle komma på tisdag nästa vecka men vi fick det idag och ingen är gladare än vi :-)

image90

Lite piggare idag

Men huvudvärken finns där hela tiden :-(
Nu har jag lilleman i knäet samtidigt som jag skriver och han har precis vaknat. Han fick lite banangröt förut och han är så söt när han äter den, han sväljer lite och spottar ut resten. Lite annorlunda än mammas tutte :-D

På fm var vi och fixade svinen och sen handlade vi mat och sen tog vi en fika.
Vi är så glada för Sandras skull för det verkar som att lägenhetsköpet går i lås. Det behöver hon !
Snart ska jag gå och hämta Amanda gumman....

Tänkvärt





Kärleken

  Du kan inte köpa eller sälja den.
      I själva verket måste du ge bort den för att få behålla den
   Det är ont om kärlek, ändå kan du hitta den överallt
            Kärleken är bräcklig; den dör i mörkret av svek, lögner, girighet och dryghet

Kärleken behöver sanningens ljus
    Kärleken är stark; den kan besegra sjukdom, ensamhet, 

hjärtesorg, separation och även död
 Kärleken behöver tas hand om och få näring
     Och framför allt, aldrig tas för given
  Kärlekens ljus kan förändra ditt hjärta
     och ditt hjärta kan förändra världen

                                               

    - FÖRFATTARE OKÄND -


Full rulle, kanelbulle

Är det nån som kan ta bort min huvudvärk ?
Har haft en satans huvudvärk i flera dagar nu som inte vill ge med sig och det är  inge kul.
Efter jag lämnat Amanda pådagis så åkte jag till Aspudden och fixade svinen, Viktor var hemma med pappa.
Sen fikade vi och jag vilade med Viktor när han åt.

Min mamma kom till Farsta en stund så vi gick ut och fikade och tittade i affärer en stund, köpte ett par jeans och ett par tunikor och det var roligt. Viktor satt i vagnen och lekte innan han somnade efter att jag tvingat i honom nappen ;-)
Sen hämtade jag Amanda och hon var grinig så hon fick vara hemma medan jag gick till Ica och handlade.
Kvällen bjöd på middag, fika och teve och trötthet...Skulle kunna sova ett dygn....ZZZZzzzzzzzzzz

Helt slut i huvudet..

Nu känner jag att orken tryter, har hela huvudet fullt ! Mycket att fundera över och man ska finnas överallt. Som tur är det inte så hela tiden men just nu händer mycket samtidigt.
Idag har jag varit och hälsat på, på mitt jobb och det var kul. Jag märker att jag saknat arbetstagarna på jobbet och dem blev glada att träffa mig. Dem tyckte Viktor var så gullig. Det händer mycket på jobbet nu och 1 mars flyttar vi till nya lokaler och det blir förändringar i grupperna, både bland personal och arbetstagare.

Nu är Michis och Erre varit i ett dygn i Fuerteventura och idag skiner solen på dem :-) Igår regnade det.
Jag ska passa svinen i 14 dagar så nu blir det åka av till Aspudden. Har varit där idag innan jag for till jobbet ;-)

Igår följde jag med Sandra och kolla på 2 lägenheter och den ena föll hon för, så nu hoppas vi att det går bra...

Amanda har haft julgransplundring på dagis och hon har dansat och sjungit och haft det kul...

Nu orkar jag inte skriva mer ! Natti natti

Stark

Stark

Att vara stark är inte
att kunna lyfta något tungt.
Att vara stark är inte
att vara tuff och vilja slåss.
Att vara stark ar att våga
hoppas och kämpa emot
när livet är som svårast.





Fuerteventura

Nu är dem på väg i flygplanet, Michis och Erre, på väg mot en härlig 2 veckors semester i Fuerteventura. Hoppas resan går bra och jag är lite nervös när dem flyger.....


Grattis Mattias :-)

Idag fyller Ronnys son äldsta son Mattias 22 år och vi vill gratta honom !
Grattis Mattias på din födelsedag ! Hoppas du får en bra dag !


Våran glada Viktor i sin matstol...

image85

Våran första julgransplundring !

image84

Söndagen, just denna söndag :-)

Trött, trött som jag var när jag vaknade halv 9 denna söndag var det bara att stiga upp för att hinna med allt innan vi skulle iväg kl 10.00. Det är en hel del att förbereda inför babysim och simskola med 2 ungar :-)
Vi kom iväg strax efter 10 och först hämtade vi Michis och sen for vi till badet.
Viktor trivdes som fisken i vattnet och idag skulle han flyta på en groda och sprattla med benen och det klarade han galant. Amanda däremot vågade inte doppa sig utan hon lekte i trappan på väg ner mot poolen. Hon tyckte nog det var lite läskigt men förhoppningsvis så går det bättre med tiden.

När vi kom hem så hade vi julgransplundring och fiskdamm :-) och det tyckte Amanda var jätteskoj. Hon fick pennor, saxar, 2 dvd filmer och lite annat...Vi fikade och hade en mysig em. Kvällen bestod av mer fika och singing bee, bad av ungar och packning av paket...

Älskling har städat hela lägenheten och han är såå duktig !


Bad

I morgon är det så dags för babysim steg 2 för Viktor och simskola för Amanda :-)
Det ska bli roligt att se vad prinsessan tycker om det, stundvis säger hon att hon inte vill bada men det är mest när hon är grinig. Michaela ska följa med dit för jag kan inte åka själv med båda ungarna då jag själv ska vara i vattnet med lilleman...

Min brors födelsedag idag :-)

Igår var det fredag och vi skulle hämtat kylen men av olika orsaker så blev det inget med den saken.
Amanda var på dagis och dem hade åkt skridskor vilket Amanda gillar jättemycket. Jag´och Viktor åkte och hämtade Michaela och sen hämtade vi Amanda på dagis. Vi skulle åka till brorsan och gratta honom och äta middag där. Det var trevligt och vi blev bjudna på tårta, brorsan fick fina ölglas av oss. Vi skjutsade hem Michis och sen for vi hem och kollade på Let´s dance och sen var det bara sängen. Sandra sov här hos oss :-)

Idag fick vi rycka ut tidigt på morgonen för att hjälpa pappas granne med datorn och det var så viktigt att vi fick ändra våra dagsplaner helt. Vi hade tänkt att ha julgransplundring, städa bort julen och ha fiskdamm. Vi har hunnit ta bort julen men resten gör vi i morgon. Joakim åkte till mormor och morfar idag och stannar tills i morgon.

Jag har fortfarande mycket som rör sig i mitt huvud men så är det ibland och det vore konstigt kanske om det inte vore så, med en sån stor familj jag har. Alla i familjen har sina bekymmer och då bör man finnas där som förälder vilket man orkar olika mycket ibland och just nu är det lite mycket, tycker jag...Men vad säger man, Efter regn kommer sol !  Eller kanske, Inget ont som inte har nåt gott med sig !


Dikt

Tänkvärt

Du och jag blir vi.
Du och hon blir ni.
Skrivet är skillnaden
inte så stor.
Men i verkligheten är den
större än man tror.




Amanda och tandläkaren

Amanda har fått en tid till Huddinge och barnspecielisten för att få hjälp att laga hennes tänder, hon ska vara där 22/1 kl.9.45. Hoppas att det ska gå bra nu då. Tyvärr så hade hennes tandläkare här i Farsta inte skrivit på remissen att det var akut trots efter det dramatiska som hände i fredags. Amanda ska aldrig få gå till den tandläkaren igen för vi gillar INTE henne...

Fikaträff

Igår så hade jag och min nyfunne vän Alexandra " Sandra" en trevlig fikastund med småttingarna i Farsta centrum, hennes lille gulliga kille heter Linus och han är 10 månader. Sandra är en helgullig tjej som oxå bor här i Farsta och vi är helt klart på samma våglängd :-)

Kram på dig Sandra !

Torsdag idag

I morse så lämnade jag Amanda som vanligt och sen följde jag med Michaela till psykologen
och efter det så har Michaela varit hos oss hela dagen, lika trevligt som vanligt :-)
Vi var till Mac Donalds och köpte hem mat, smidigt och enkelt eftersom kylen är trasig
och sen tog vi en prommis och hämtade Amanda på dagis.

Älskling har fixat i ordning i Amandas rum och möblerat om lite där och plockat bort
gamla leksaker. Det blev en hel del att skänka till dagis. Amanda har fått en egen
dator att rita och spela spel på och hon är glad för det.

Viktor har fått lite gröt igen och idag har han invigt sin nya stol i köket och han är sååå söt..

Dem var här och kollade på kylen och frysen och dem dömde ut den så vi får helt nytt :-D

Men dem kan inte beställa det nua förrän på tisdag och sen levereras det en vecka
senare, så det tar nästan 2 veckor tills den nya kommer. Dåligt, tycker jag
och dem kan inte ens erbjuda ersättningkylskåp vi kan låna under tiden.
Som tur är så har vi en god vän som kan låna oss ett :-)

Kvällen blir lugn med teve, te och smörgåsar...


När ska eländet ta slut :-(

När vi kommer hem efter att vi varit ute 3 timmar så upptäcker vi att kylen och frysen pajat...tidigare har 2 datorer gått sönder, tvättmaskin, diskmaskin, kaffebryggaren....Det är bara så trist !
I morron ska det komma nån och kolla på kylen..Får se vad dem gör. Hoppas vi får nytt...

Nu ska jag strax hämta lilla prinsessan på dagis...Skriver mer senare...

En dikt

Blomman


Jag vet en blomma vit som snö.
Den kan ej vissna, den kan ej dö.
Den blomman känner du nog igen.
Trofast vänskap heter den.


Greys anatomy

Nu har vi tittat på de 2 första avsnitten från den första säsongen. Vi beställde hela första säsongen och den kom häromdan : -)
Vi gillar verkligen den serien, det är en riktig relationsserie...

Första smakisen !

Idag har lilleman för första gången fått sin första smakis och det blev banangröt  :-)  Det verkade han gilla för han ville ha flera skedar. Kul, kul! I morgon blir det lite till...

image67

Remiss skickad

Nu är Amandas remiss skickad till en barnspecialist på Huddinge sjh så nu hoppas vi att Amanda får komma dit fort och laga sina hål. Det har gått hyfsat för henne att äta sista dagarna för vi mosar maten och äter lättuggad mat.
Jag ska ringa till mitt jobb och fråga hur dem har det oxå, har tänkt att åka dit och hälsa på nån dag. Det håller till i provisoriska lokaler i ett äldreboende då dem håller på att renovera dem nya lokalerna, dem har det nog rätt jobbigt nu för dem kan inte bedriva den vanliga verksamheten...

Idag är det slött och Viktor är kinkig och sällskapssjuk, vi har inte gjort nåt speciellt ännu. Det blir en promenad och sen hämta Amanda på dagis....

En vän



En riktig vän är en som man
kan säga allt till utan att vara
rädd för att det ska skvallras vidare.

En som vet när han/hon behövs,
som muntrar upp när man är ledsen
och gläds åt ens framgångar.

En som inte skrattar när man berättar
om sina innersta tankar och känslor.
En som alltid är upriktig utan att såra.
Det är en riktig vän...



Vardag igen :-)



Nu är åter saker som det ska :-) Jag lämnade Amanda på dagis och det var roligt tyckte Amanda, även om hon kramade om mig extra när jag skulle gå. Sen hem och då hade älskling gjort frukost som vanligt när det är vardag och då är det så mysigt att sitta i lugn och ro i soffan och äta och titta på lokalteve.

Idag åkte jag och Viktor och träffade ett par kompisar och deras barn och vi har umgåtts, pratat och ätit GI- mat och fikat med riskakor. Det var jättetrevligt, det är oxå kärringar som fått sladdisar senare i livet som jag ;-)
Alltid lika roligt att träffas ! Jag köpte oxå en hel del grejer av den ena kärringen, som Viktor ska ha t ex matstol, resesäng, kläder och leksaker.

På em och kvällen har vi tagit det lugnt, ätit och tittat på teven. Vi tittade på outsiders som handlade om sopmänniskor, dem lever på att plocka mat ur sopor och plocka saker ur contanrair som en form av protest mot att människor överkonsumerar och slänger mycket som är användbart. Det är en god tanke , tycker jag för jag kan hålla med om att man handlar mycket och sen slänger det väldigt fort igen och hur bra är det för miljön egentligen ??

Nu ska jag surfa lite och sen krypa ner i sängen..Natti natti alla goa människor !

En dikt om min ängel

Du lilla ängel.
Du lilla ängel vid min sida,
som tröstar mig när jag dig ber.

En tacksamhetens tanke jag dig skänker,
det är det enda jag kan ge,
för du lilla ängel kan jag ej se,

men din kraft jag känner,
så skönt att ha sådana vänner.



Tradera

I helgen har jag lagt upp en del grejer till försäljning på Tradera så nu hoppas jag att det kommer in lite pengar där. Det är rätt kul att följa budgivningen och se hur priset stiger..Vi har köpt 2 nya DVD filmer på Tradera oxå som vi saknar i våran samling..


En lugn söndag

Tänk vad fort tiden går, imorgon börjar Amanda på dagis igen och Jocke i skolan. Då är det oxå 2 veckor sen tomten var hos oss :-)  Det är skönt när det blir vardag igen efter alla helgerna. Jag behöver ta tag i en hel del saker nu såsom min vikt t ex, har gått upp flera kilo igen men men, nu blir det till att ta nya tag...

Idag är Viktor feberfri men han hostar en del. Han är iaf piggare och det är skönt, min älskling har haft det jobbigt med alla sina åkommor under sin korta livstid. Mamma sa till mig idag att jag var väldigt förkyld ofta när jag var liten och det kanske Viktor oxå blir. Vi får se ! Vi hade tänkt åka till mor och far idag men vi bestämde oss för att ta det lugnt idag med. Det gjorde inget heller för igår så ramlade min pappa ner för stegen när han hade varit på taket :-(
Han gjorde illa sin rygg.

Amanda-grisen mår rätt bra trots sin tand, hon äter så gott hon kan och vi mosar maten. I morgon ska vi ringa tandis och se vad dem kommit fram till, men det lutar åt narkos om jag får bestämma.
Hon ser fram emot att gå till dagis i morgon och leka med sina kompisar..

Idag har jag fixat med tvätten, myst med barnen och suttit vid datorn. Älskling har hjälpt mig med min logga och ni ser den på bloggen :-) Lite justeringar kvar bara, min älskling är så duktig.
Snart blir det fika och lite teve...

Drömmar

 
Dina drömmar finns inte i
avlägsna berg eller i fjärran hav,
du finner dem i din egen trädgård,
om du bara gräver efter dem.




Disney on ice...

Vi kom iväg på Disney on ice och det var såå roligt och dem är så proffsiga. Amanda var oxå väldigt nöjd även om inte var trött och inte orkade engagera sig så mycket i föreställningen. Hon tittade på showen och hängde med men inte så mycket mer och sista kvarten somnade hon men jag väckte henne så hon fick säga hej då till Musse och Mimmi Pigg.

På em kom Sandra, Michaela och Ernesto hit och käkade middag med oss och fikade innan vi åkte till Globen. Alltid lika roligt att träffa våra älskade ungdomar :-)
Sen blev det jag, Amanda, Michaela, Sandra och Jocke som åkte till Globen och disney...Amanda köpte en fin väska med prinsessorna på och efter åkte vi hem och tog det lugnt en stund framför teven.


Uppdatering !

Idag är det lördag och igår skrev jag ingenting men jag ska uppdatera lite sen sist.
Vi var hos doktorn i förrgår och det var då dem inte hittade nåt fel mer än att det troligtvis var ett virus som orsakade febern och förkylningen. Febern fortsatte vara hög men Viktor var ändå lugnare och verkade inte ha lika ont.
Igår låg febern mellan 37,5 och 38,8 grader så det har sjunkit avsevärt :-)
Han har sovit bättre och ätit bättre oxå och inte varit lika orolig, så det är så skönt att det har vänt och förhoppningsvis är våran kille pigg snart igen :-)

Ang. Amandas tänder så har det inte gått nåt bra, det har inte gått att laga hennes hål. Igår var Amanda hos tandläkaren och hon fick lugnande innan så hon var både lugn och trött innan behandlingen. Trots det så gick det inte att laga hennes hål så nu ska en specialist på HS få hjälpa Amanda. Man undrar sig hur hon kunnat bli så rädd för tandläkaren ? Det är inget roligt men nu vill vi bara ha det här överstökat så hon inte behöver ha ont. Hoppas det bara går fort tills vi får komma dit !


Trötta och sjuka

Hej på er !

Natten blev tuff med lite sömn med 2 griniga barn, Amanda kunde inte sova pga tanden och Viktor hade nästan 40 graders feber och kunde inte slappna av. I morse ringde jag till akuten igen och fick en tid till barnläkaren för Viktor och återigen kollade dem hals, lungor, mage osv och dem gjorde även crp (snabbsänkan) och kisstest för att utesluta infektioner och urinvägsinfektion. Det visade ingenting utan det troliga är att det är nåt virus som sitter i halsen som orsakar det här..
Så med kärlek, alvedon och mycket vätska så kommer det förhoppnoingsvis ge med sig...
Vänder det inte inom ett par dar så måste vi höra av oss igen.

Amanda har varit hos tandläkaren och det gick inget bra, hon var för rädd så i morgon fredag ska hon få lugnande innan hon lagar sina hål. Hon lär vara dåsig rätt länge efter och jag hoppas att hon ändå klarar av att gå på Disney on ice i morgon kväll.

Nu har vi ätit lite så nu blir det till att krypa ner i sängen och försöka sova lite..Zzzzzzzzzz !!!!
På återseende :-)


Min sjukling

Jag tycker så synd om min goa fina son, lider verkligen med honom. Han verkar ha så det så jobbigt och ont, vi har gett honom alvedon under dagen och då går febern ner lite och han blir lugnare. Efter ett tag blir han orolig igen, gråter, spänner sig och kan inte koppla av. Läkaren sa att det inte är nåt särskilt utan bara en förkylning som så många andra barn har. Viktor har bara haft feber idag och han kan ha det i 3-4 dagar utan att det behöver vara någon fara. Får han segt slem eller andas tungt eller inte vill äta då kan det vara rs-viruset eller förkylningsastma och då kan man göra saker, ge medicin och så..Men som hans mamma är det plågsamt att se hur han tittar in i mina ögon och säger att han har ont och att det inte är okey..Det är svårt att se sitt barn ha ont.
Får se hur natten blir, kanske vi får ringa till sjukhuset och rådgöra. Vi får se men jag tror att natten blir jobbig...

Sjukt och tandvärk...

Det här är en dag jag bara skulle kunna hoppa över, känner mig deppig och inge pigg. Dottern har tandvärk och jag lider med henne men vi ska till tandis i morgon bitti.

Sonen har över 38 grader i feber och är så gnällig, var hos läkaren i morse men ingen lunginflammation eller öroninflammation. Så länge han äter bra och är hyfsat pigg så gör man inget men om han börjar få segt slem eller får jobbigt att andas, då finns det hjälp att få.

Vi skulle åkt på kalas idag men vi var tvungna att boka av det..Har sovit på dan och vi turas om att bära runt på lilleman. Men, men imorgon är en annan dag...

En slapp dag

Nyårsdagen blev slapp och slö, Amanda och jag gick en sväng i slasket till affären och handlade lite. Trist väder !
Sen fick lilleman mat och då gick vi alla och sov en timme, skönt...Amandas bästa julklapp var garanterat tv-spelet hon fick i form av en joystick med inbyggda spel. Hon bara älskar att spela det.
På kvällen blev det fika och tittandes på Greys anatomy. Vi har köpt den DVD boxen :-)

Nu önskar jag er alla en god sömn för strax ska jag läsa och sjunga med min dotter och sen sova...


GOD FORTSÄTTNING !

Önskar jag er alla och hoppas att 2008 blir som ni vill. Må alla era drömmar uppfyllas och era mål infrias :-)
Själv har jag en strävan om en bättre hälsa och kondition och att detta år må bättre...Försöker leva i nuet och njuta av stunden !  Var rädda om er !


1 januari 2008

Nu är nyår över för denna gång och snart är alla helger över och vardagen träder in i igen, jag tycker alltid det är skönt när det återgår till det normala igen efter ledigheter. På så sätt uppskattar man ju ledigheterna bättre oxå. Amanda ser fram emot att gå till dagis på måndag igen, men ännu är vi forfarande lediga. Vi har en del att se fram emot denna vecka med, såsom kalas i morgon och Disney on ice på fredag. På torsdag blir Viktor 5 månader !
Vår stora kille.

Här kommer lite mer om våran nyårsafton;  Efter en god middag bestående av lövbiff, pommes frites, bearniesås och sallad så tog vi på oss kläderna och gick ut och sköt våra raketer. vi gick ner till badet här i närheten där det är en öppen plats och Jocke tände på dem. Dem var fina och helt klart värda pengarna.
När vi kom hem så fikade vi och åt efterrätt kladdkaka och grädde och på tolvslaget skålade vi i champagne och åt chips med dip. Vi frossade hela dagen så nu är det bara att ta nya tag med vikten.
Amanda var fascinerad av raketerna men Viktor brydde sig inte för han ville sova istället.
Jocke fick en pruttkudde i julklapp och den tyckte Amanda var så rolig, hon bara kiknade av skratt...
Framåt 01.00 så fick vi nog och gick och lade oss...


RSS 2.0