Valborg

Idag har jag träffat Michis och Erre en stund för jag skjutsade hem dem när dem storhandlat och det var bara bra med dem.

Älskling gjorde en god middag och dukade fint med svenska flaggan och ljus så vi åt, drack och firade in våren. På kvällen gick vi ner till vattnet och tittade när dem tände brasan, det var bara en liten brasa för det var några som redan hade tänt den stora natten innan. Amanda var nöjd för hon fick göra fiskdamm och ta lite lotter och när det började brinna så gick vi hemåt.

Nu väntar en god kopp kaffe och glass med kolasås...image256

Natt

image255

Bilen

I morgon är det dax att besiktiga bilen så nu får vi hålla tummarna att den får rulla vidare ett år till..

image254

Kalasdax

Nu är det 5 dagar tills Amanda fyller år, 5 år. På lördag smäller det och då ska hon ha sitt första barnkalas. Hon ser fram emot det så mycket och vi har bjudit in 9 kompisar från dagis. Amanda ska ha prinsess och prins kalas och det ska bli kul...

Slut

Nu är helgen nästan över för denna gång och vi har haft en bra helg. I fredags var vi och simmade och igår lördags så var vi hemma och tog det lugnt, vi gick en kortare promenad och köpte glass i det fina vädret. Viktor var så sur igår och han var inte nöjd med nåt alls.
Idag har han varit på ett strålande humör när vi var hos mina föräldrar och fikade. Vi tog med hans gåstol som han körde rallybil med utomhus :-)  Så jäkla charmig ! Amanda var på sitt vildaste humör och höll igång hela tiden.

                                                                                                  image253

Rätt lugnt idag...

Igår kväll när jag kom hem från min utbildning så fixade vi tacos och  käkade och sen fick Jocke sina presenter.  Tjejerna och Erre var här och firade med oss och därefter tog dem med sig Jocke till en rockklubb i stan. Dem verkade haft en bra kväll.
Jocke fick en klackring och en tuff mp3 spelare av oss...

Vi har varit och badat idag och dem stora tjejerna var med och nu ska vi kolla på Så ska det låta..

Här kommer en bild på en liten Jocke :-)


GRATTIS JOAKIM !!!

PÅ DIN 18-ÅRSDAG ! HOPPAS DU FÅR EN TOPPENDAG !

image251

Min stora kille blir 18 år i morgon

Joakim blir myndig i morgon 24 april, knappt jag tror att det är sant. I morgon för 18 år sen så födde jag honom på Huddinge sjukhus och i år var det första året han deklarerade...

image250

Amanda cyklar

Vi tog hem Amandas cykel från mormor och morfar förra helgen och igår så invigde Amanda den hemma i Farsta. Amanda var jätteglad och duktig och hon fick kämpa på att trampa. Mer träning nu så kommer hon kunna cykla på riktigt bra här i sommar...

         

Modellen Viktor

Vi tycker att våran son är bildskön och vacker, han är bara sååå söt. Han fick en jättetuff keps av Sandra häromdan och vi tog kort på honom i den och han är sååå cool. Ser ut som en lille i farfars keps :-)

    

Våren är äntligen här

Äntligen är den underbara våren här och den gör mig så glad image244
Solen har lyst och värmt mitt ansikte i 3 dagar nu och jag vet att det kommer vara fint i morgon med, men sen vet jag att det skulle bli molnigare..Ser verkligen fram emot mer värme och sol...

Lördag

image243

Inget bad idag

Fredag igen, och ännu en vacker dag med solsken även om det var lite kyligt. Vi tog en promenad och sen mötte vi Sandra som kom över och pluggade . Michaela kom oxå över och umgicks med oss på em. Vi gjorde inget speciellt, fikade och åt mackor och pratade...Sen följde Michis med mig och Viktor till dagis och hämtade Amanda.
Vi gick och lekte i parken ett tag, gungade och åkte rutschkana.
Jocke drog iväg till mormor efter plugget och hälsade på.

Badet blev inställt synd nog, för Amanda ville bada men det gick ändå...

När tjejerna åkt hem så beställde vi pizza för vi hade ingen lust att laga mat...Det var gott :-)
Sen kollade vi på Så ska det låta och nu ska jag hoppa ner i sängen och mysa...

image242

...


Varför skaffa barn när man är lite äldre?
Jo, Det ÄR mycket sexigare att stödja sig på en barnvagn än på en rullator

Promenad i solskenet

Nu har vi kommit hem efter en promenad i solen och det var skönt. Det är lite småkyligt ute men solen värmer lite.
Vi handlade på affären och nu dricker jag kaffe och läser bloggar :-)  Ganska kul faktiskt !
Ska hämta Amanda strax...


Torsdag

Sitter och väntar på att vi ska gå till dagis om en stund. Jag är trött och slö och idag har jag inga direkta planer, ska nog vila på fm sen för jag har sovit dåligt inatt. Älskling sover och Joakim är i skolan. Det verkar vara kallt ute och jag vill ha värme...Hej så länge !

Vad har ni gjort idag ?

Vad har du gjort idag ? 

Idag bakar jag bröd

Jag gör ett rågbröd som jag aldrig bakat förut och jag hoppas det blir bra. Det ska bli spännande att smaka och roligt att testa ett nytt recept. Jag bakar inte matbröd så ofta precis men nu kanske jag gör det lite mer :-)

På vägen hem plockade jag och Amanda vitsippor, ett riktigt vårtecken. Idag är det skönt ute och i morse så var sopbilen utanför och sopade bort allt grus och då är våren här på riktigt...

Idag har jag följt med älskling till doktorn och sen var vi och handlade lite som vanligt...


Vi tänder ett ljus

för Engla ikväll kl.21   


  
      image239

En bukett...

                                                                                             image238

Måndag 14 april

Jag är trött och lite låg idag, har varit hemma idag förutom en sväng vi gick till affären och kollade lite på presenter. Jocke blir 18 om tio dagar och Amanda fyller 5 i början på maj. Joakim blir myndig, vuxen ?!, nja tveksamt. Min stora kille är rätt omogen ibland och har väl levt i lite skyddad verkstad tror jag.
Han är lite för beroende av internet och on-line spel och till viss del är det mitt fel som tillåtit honom att spela. Vi har en hel del konflikter om det och det är rätt jobbigt ibland, jag vill inte att han ska sitta framför datorn jämt utan jag vill att han ska vara social, lära sig att umgås med människor.
Inte alltid lätt att vara förälder och konsekvent, tycker jag. Det kan vara lättare sagt än gjort !

Ila, ila, ila

Nu är det dags att ila till dagis och hämta lill tjejen :-) men jag återkommer snart !

Michis, tänker på dig gumman ! älskar dig !!!

Det är så tragiskt !

Hur kan man döda en 10-årig flicka ?  Vad är det för sjuka människor som klarar av att göra sånt ? Ja, jag vet att tyvärr så kan människor vara/bli så sjuka att dem gör så hemska grejer. Det får mig att må dåligt och hur mår inte Englas familj. Jag kan inte förstå hur dem känner, men jag känner med dem. Man undrar var världen är på väg, att ge sig på små barn och man kan läsa mer och mer om hur barn dödas. Oskyldiga barn som inte gjort någon illa. Jag tror att nåt är helt fel i samhället och att vi av olika anledningar mår sämre och bli mer pressade och då händer tråkiga saker. Det kanske är stress ? för höga krav på människan ? prestationsångest ? samhällets syn på människan ?  Vad vet jag, jag bara spekulerar..Men jag mår dåligt av att allt det här händer.

Hur påverkar det här våra små barn ????

Amanda festfin nu

Idag ska Amanda på kalas till sin dagiskompis Jasmin som bor ovanför oss :-)  Hon fyller 6 år och hennes lillebror heter Zacharia och han går på samma avd som Amanda, och dem tycker om varann..Amanda ska ge olika fina pärlor till Jasmin som hon kan göra halsband av...

     

Plastikchock i Hollywood

Plastikchock i Hollywood

Det går inte alltid så bra när stjärnorna plastikopererar sig


Lördagsgodis...

Här är det slött och lugnt idag och här blir det inte många knop gjorda idag...Orkar inte och känner inte för det. Har tusen saker jag kan göra och planera inför men jag har ingen lust.
Vi ska börja få Viktor att sova i sin säng i sitt rum på nätterna och det krävs lite planering :-)
Så vill jag börja träna lite hemma...vill minska omfånget på min mage ;-) och rumpa...
I morse började vi oxå prata om att möblera om i sovrummet...

Vi var ute en sväng och handlade lördagsgodis och en present till Amandas kompis som har kalas i morgon. Sen kom Sandra förbi och tog en fika. Nu kollar Amanda på Dem 101 dalmatinerna och Viktor äter..

Vi hörs senare....

Grattis Michis !!!

Jag har glömt att skriva att Michaela har fått jobb *yippee* På måndag börjar hon på Clarion Hotel i Sthlm och det är det nya stora hotellet mitt i city. Michaela har tidigare jobbat på Clarion som ligger vid Skanstull..

Ett stort grattis från oss, vi är så glada för din skull !  Lycka till !

                                                                                            image235

Hola !

Idag är det en ny dag som bjuder på blå himmel och solsken *det är lycka det* och vi har börjat dagen med att stiga upp tidigt och äta frukost. Vi har kollat på ett känslosamt "spårlöst" där 2 systrar sökte sin mor i Chile och sen kollade vi på Du är vad du äter med Per Morberg som gjorde potatis och purjolökssoppa och fiskspett och sen tog dem båten ut i skärgården och grillade. Åh , vad underbart med sommar, sol och natur och känna den mjuka vinden smeka kinderna :-)  Jag längtar så intensivt mycket efter sommaren...

Nu ska jag packa  badkläder och dona med annat innan vi ska till min stora tjej och fika innan vi åker till simskolan...Tjing !!!

image234

Ett ljus för Engla

En hälsning till Engla och hennes familj :    

"Hoppas att ni finner varandra till slut."

image233

Dikt

image232


Glädje

Ta vara på glädjen
Sök upp den och se den
Gläds åt andra
Åt att vara tillsammans

Glädje och harmoni och glädje och skönhet
Förstärker och befruktar varandra 
Varje dag kan fyllas av glädje
Om du väljer rätt glasögon

"Monica"


HCCAP = riskbedömning

Ikväll har jag varit på livsmedelshygien utbildning på jobbet och det är invecklat värre, rentav en hel djungel med lagar, skyldigheter, egenkontroll, temperering och mycket mer...
Vi fick en ny livsmedelslag 1 jan 2006 och det ställs höga krav på att jobba med tillagning av livsmedel.
Det börjar redan när man tar emot en vara man beställt till det att det ska säljas och serveras.
Maten ska hålla en viss temperatur hela tiden och hygienen är jätteviktig. Det är intressant att lära sig mer om detta men samtidigt lite osmakligt då man vet att vid fel mathantering kan man dra på sig matförgiftning och infektioner orsakat av bakterier, virus, parasiter eller mögel.

På mitt jobb går vi nu en grundkurs i livsmedelshygien och på mitt jobb driver vi både restaurang, café, catering, konferens och chokladtillverkning och i alla dessa verksamheter jobbar vi med livsmedel.

Relationer

Jag funderar mycket kring det här med relationer och hur dessa kan fungera. Jag lever i en styvfamilj, en stor sådan, där det är gubben och jag och våra 7 barn, och utöver det så tillkommer deras andra familj med mamma, pappa och syskon. Ibland kan det bli så snurrigt och jag tycker att jag lever i en såpopera..

Vad har ni för erfarenhet av relationer ni vill/kan dela med er av ???

Amanda sjuk

Nu på morgonen kräktes Amanda, inte mycket men tillräckligt för att hon ska vara hemma från dagis. Får se hur det utvecklar sig..
Vi kollar på barnprogram och tar det lugnt i soffan, Viktor sitter på en filt på golvet och äter smörgåsrån och det är lugnt.
Gubben sover och Jocke är i skolan.. Han tog med sig gympakläder idag så nu hoppas jag att han är med på idrotten som han lovat :-)

Jag ska på utbildning på jobbet ikväll och jag hoppas att jag kommer iväg men vi får se..
Hej så länge !

Sommardäck

Igår tog jag med mig ungarna och åkte över till mor och far och fikade och hade en trevlig stund. Pappa och Jocke hjälptes åt att byta däck på bilen, japp ;-) kan ni tänka er att Jocke hjälpte till *s*  Det ena bakdäcket hade pyspunka så det var vi tvungna att lämna in.

Annars är det lugnt här, Viktor är en riktig rallyförare i sin gåstol och det lyser rackartyg i hans ögon. Han attackerar vardagsrumsbordet och vill ha allt som är på :-)

Amanda och mormor var på promenad i skogen igår och Amanda fullkomligen älskar att plocka allt som går och upptäcka saker, blommor, kottar, pinnar och annat...

Amanda i vattnet :-)

Äntligen börjar det lossna för Amanda, hon har blivit modigare i vattnet !  Nu vågar hon doppa hela sig och leka i vattnet och stundvis släppa taget om mig :-D
Här bjuder jag på några bilder..

       

Viktors fina mössa...

Tack Eva för den fina mössan du stickat till Viktor ! Tack även för Amandas stickers, hon blev jätteglad !

image228

Amandas nya skor...

image227

Idag...

blir Viktor 8 månader exakt och vår kille har blivit så stor. Han väger nu 7860 gram och är 68 cm lång och han växer så bra....GRATTIS VIKTOR !

Och idag är det oxå exakt en månad kvar till Amandas 5 årsdag...Vår prinsessa blir 5, sanslöst !


Vad blir det för mat ?

Idag är det torsdag och jag har varit hemma idag, hade andra planer egentligen men jag har varit i farten i flera dagar så jag ändrade dem. Skulle egentligen på invigning på jobbet av våra nya lokaler. Efter en lång tid så har äntligen GG fått flytta till sina nya lokaler i Telefonplan. Det känns kanon och jag ser fram emot att få se dem snart.

Tidigare i veckan så var jag och Viktor hemma hos Michis och umgick hela dagen och vi gick en långpromenad i det vackra vädret. Vi gick förbi ett café som drivs av GG och det var så roligt att träffa mina arbetskamrater och framförallt dem utvecklingsstörda som blev glada av att träffa mig :-)
Det är så underbara människor att jobba med och jag är glad och stolt över att få vara en del av GG.

Efter promenaden så åt vi lunch hos Michis och fikade med paj och det var jättegott. Det var trevligt att umgås med Michis.

Igår kom Michis hit på fm och vi fikade och sen gick vi ut och träffade min mor och vi hade en trevlig shoppingrunda i Farsta centrum där vi bla köpte en massa skor. Vi gick in på en skoaffär som heter DNA och vi blev så väl omhändertagna av expediten Eva så vi köpte sammanlagt 5 par skor.
Mina ser du i inläggget nedanför..


Mina nya skor

image223Vad tycker ni ?

Irriterande

Nu försvann mitt inlägg igen och det är så jävla irriterande, skulle lägga till en bild och allt bara försvann *grrrrrrrrrrrrr* TRÖTTSAMT !!!!!!!!!!!!!!

Blir detta ett inlägg nu då :-(

Testar för att se om det funkar nu, har försökt att skriva inlägg i några dagar nu men det har inte registrerats för mig. Förstår inte varför det strular så :-(

RSS 2.0