MIDDAG
Idag åt vi en god korvgryta med sjömanskaraktär..Här kommer receptet :
Sjömanskorv
3 Portioner
300 g Falukorv; skivad
2 Gul lök
10 Potatis; skalade, råa
1/2 Morot; liten, slantad
1 tsk Salt; knappt
33 cl Lättöl
1 Buljongtärning
1 Lagerblad; litet Persilja; hackad
Gör först i ordning korven och löken. Skala och skiva löken och stek den långsamt så blir den mycket godare. Stek på ganska svag värme ca 5 minuter.
Lägg åt sidan. Stek sedan korven i skivor, helst utan extra fett. Lägg åt sidan. Skala och skär potatisen i skivor. Varva potatis, stekt lök och korvskivor i en gryta. Slå över öl, smula ner buljongtärningen och
lagerbladet och låt det hela koka sakta under lock tills potatisen känns mjuk men inte kokat sönder, ca 15 min. Strö över persilja och servera med sallad
Sjömanskorv
3 Portioner
300 g Falukorv; skivad
2 Gul lök
10 Potatis; skalade, råa
1/2 Morot; liten, slantad
1 tsk Salt; knappt
33 cl Lättöl
1 Buljongtärning
1 Lagerblad; litet Persilja; hackad
Gör först i ordning korven och löken. Skala och skiva löken och stek den långsamt så blir den mycket godare. Stek på ganska svag värme ca 5 minuter.
Lägg åt sidan. Stek sedan korven i skivor, helst utan extra fett. Lägg åt sidan. Skala och skär potatisen i skivor. Varva potatis, stekt lök och korvskivor i en gryta. Slå över öl, smula ner buljongtärningen och
lagerbladet och låt det hela koka sakta under lock tills potatisen känns mjuk men inte kokat sönder, ca 15 min. Strö över persilja och servera med sallad
Kommentarer
Postat av: sarah
Låter smarrigt!!
Trevlig blogg btw! :D
Trackback