Bakverk för glöggfest

Pepparkakscheesecake

Tillagningstid: ca 50 minuter
Ingredienser

Beräknat för 8 portioner

Botten:
100 g  pepparkakor
50 g  smör  

Fyllning:
3 st  ägg
1 1/2 dl  strösocker
2 burk(ar)  kesella, (10% á 250 g)
1   citron, det rivna skalet
 
Garnering:
1   apelsin
1 dl  vatten
1/2 dl  strösocker  
   
 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smula pepparkakorna i en matberedare. Smält smöret och tillsätt det.
 Tryck ut och platta till smulorna i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter),
gärna med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen i 5-10 minuter

3. Vispa ner sockret i äggen, tillsätt kesella och citronskalen. Rör samman.
 Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 min tills smeten stannat.
 

4. Strimla skalet från apelsinen och koka det i socker och vatten 5-10 min utan lock
tills det blir en simmig lag. Lyft upp skalstrimlorna och garnera den avsvalnade
cheescaken.

Vad tror ni om den här kakan ? Jag tycker den verkar jättesmarrig :-)


Kommentarer
Postat av: elena cn

Pepparkakorna stod inte med i receptet men jag antar att man tar så att de täcker en kakformsbotten. Låter gorr med citron och apelsin.

2008-12-04 @ 21:20:55
URL: http://elenassida.blogg.se/
Postat av: elena cn

Gott menar jag ju!

2008-12-04 @ 21:22:01
URL: http://elenassida.blogg.se/
Postat av: monica

det såg gott ut mums

2008-12-04 @ 22:18:09
URL: http://monicasbakpunktcom.blogspot.com/
Postat av: monica

men pepparkakorna var är dom ?

2008-12-04 @ 22:19:14
URL: http://monicasbakpunktcom.blogspot.com/
Postat av: Fru Pusselbit

Man kanske skulle testa det där någon gång! ;)

2008-12-05 @ 00:12:58
URL: http://pusselbitarna.blogspot.com
Postat av: Annika

Jag gillar glögg å pepparkakor.

Din pepparkakscheesecake måste jag testa :o)

2008-12-05 @ 00:21:22
URL: http://www.rubinara.se/blog

Skriv en snäll kommentar här:

Vad heter Du ?:
Glöm inte bort mig

E-postadress: (bara jag ser den)

Har du en blogg?:

Vad har du på hjärtat ?:

Trackback
RSS 2.0