Bakverk för glöggfest
Pepparkakscheesecake
Tillagningstid: ca 50 minuter
Ingredienser
Beräknat för 8 portioner
Botten:
100 g pepparkakor
50 g smör
Fyllning:
3 st ägg
1 1/2 dl strösocker
2 burk(ar) kesella, (10% á 250 g)
1 citron, det rivna skalet
Garnering:
1 apelsin
1 dl vatten
1/2 dl strösocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smula pepparkakorna i en matberedare. Smält smöret och tillsätt det.
Tryck ut och platta till smulorna i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter),
gärna med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen i 5-10 minuter
3. Vispa ner sockret i äggen, tillsätt kesella och citronskalen. Rör samman.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 min tills smeten stannat.
4. Strimla skalet från apelsinen och koka det i socker och vatten 5-10 min utan lock
tills det blir en simmig lag. Lyft upp skalstrimlorna och garnera den avsvalnade
cheescaken.
Vad tror ni om den här kakan ? Jag tycker den verkar jättesmarrig :-)
Pepparkakorna stod inte med i receptet men jag antar att man tar så att de täcker en kakformsbotten. Låter gorr med citron och apelsin.
Gott menar jag ju!
det såg gott ut mums
men pepparkakorna var är dom ?
Man kanske skulle testa det där någon gång! ;)
Jag gillar glögg å pepparkakor.
Din pepparkakscheesecake måste jag testa :o)